Çarpışma testini 5 yıldızla geçti

A -
A +

Türkiye’de üretilerek tüm dünyaya ihraç edilen Toyota C-HR, bağımsız çarpışma testi organizasyonu Euro NCAP’ten, en yüksek derecelendirme puanı olan 5 yıldızı kapmayı başardı. Sakaryalı C-HR, böylece muhtemel bir çarpışma senaryosunda hem yolcu hem de yaya güvenliği konusunda kendini ispatladı.

Çarpışma testini 5 yıldızla geçti

Yolcu koruma kategorisinde yüzde 95’lik geçer not alan araç; çocuk korumasında yüzde 77, yaya korumasında yüzde 76 ve yardımcı güvenlik sistemlerinde de yüzde 78 puan alarak kendi sınıf 
ortalamasında çıtayı yükseltti.

Yeni E-Serisi’nde sıra dışı özellikler

Sınıfının en akıllısı olarak tanımlanan E-Serisi, ileri teknoloji ve konfor özelliklerinin yanı sıra, yeni motorlarıyla da dikkat çekiyor.

Çarpışma testini 5 yıldızla geçti

Tasarım mimarisi komple yenilenen yeni E-Serisi’nin bütün motorlarında ECO Start-Stop özelliği sunan Mercedes, benzinli versiyonlarda Euro 6 emisyon oranlarına sahip. Yeni dizel motorlar ise ‘RDE-Real Driving Emissions’ kurallarına uygun olarak geliyor. Bu da markanın, gelecekte devreye alınacak normları şimdiden yerine getirdiğini gösteriyor.
2 DİZEL, 2 BENZİNLİ
Yeni E-Serisi Türkiye’de dört farklı motor seçeneği ile satışa sunuluyor. 1,6 litre benzinli motorla gelen E-180, 250 Nm tork ve 156 PS güç üretiyor. Dokuz ileri 9G-TRONIC otomatik şanzımana sahip araç, ortalama 6,5 litre tüketim değerine sahip. 2,0 litrelik E-300 ise 245 PS, 370 Nm tork ve 6,9 litre yakıt tüketimi sunuyor. Dizel tarafında, 2,0 litre hacimle 194 PS güç ve 400 Nm tork üreten E-220 d 4MATİC, 4,9 litrelik tüketimi ve 4 lastikten çekiş sistemiyle dikkat çekiyor. E-350 d ismiyle karşımıza çıkan versiyonda ise; 3,0 litre hacim, 620 Nm tork, 258 PS güç ve 5,1 litre yakıt ortalaması bulunuyor.
‘CEP’LE PARK EDİYOR!
Dar yerlere park etmeyi kolaylaştıran yeni E-Serisi, önce Bluetooth üzerinden akıllı telefona bağlanıyor. Mercedes tarafından geliştirilen Android ve iOS destekli uygulamalar sayesinde, sürücü aracı dışarından telefonla kontrol ederek park edebiliyor veya park noktasından çıkabiliyor. Bunun için araca 3 metre yakında bulunmak yeterli. Sisteme tanımlanan manevra senaryolarında, ayrıca bir de serbest mod bulunuyor. Söz konusu seçenekte araç, örneğin garaj girişlerinde, 15 metreye kadar ileri veya geri hareket ettirilebiliyor. Şubat ayı sonunda ülkemizde satışa giren yeni E-serisi; “DRIVE PILOT” donanımında bulunan ‘Aktif Şerit Değiştirme’ sistemi sayesinde, yollarda kolay sollama sağlıyor.

2. el pazarında yüzde 15 büyüme bekliyoruz 

Otoshops Genel Müdürü Tuğrul Denizaşan, yeni ÖTV oranları ve döviz kurlarında yaşanan hareketin, otomobil fiyatlarını ‘hissedilir’ şekilde artırdığını söyledi. Düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulunan Denizaşan, “2. el otomobillere ilgi giderek artıyor. Pazar, 2016 yılının son döneminde oldukça ivme kazandı. 2017 yılının ilk ayında da bu devam etti. Geçen yılı 4 milyon 727 bin adet satışla kapatan 2. el pazarının, 2017 yılı ocak ayı sonuçlarının da bir yüksek olması bekleniyor” dedi. Ekim ayında faaliyete başladıklarını hatırlatan Denizaşan; yıl sonu için hedefledikleri 1.400’ü geçerek, 1.593 adetlik satış gerçekleştirdiklerini, 2017 hedefi olan 20 yetkili satıcı sayısına da 2016 sonunda ulaştıklarını belirtti.
Müşteri profili değişiyor
Gelir düzeyinin otomobil fiyatlarındaki artışa paralel olarak artmaması sebebiyle satın alma gücündeki düşüşün 2. ele yansıdığını söyleyen Denizaşan şöyle devam etti: Pazarda kurumsal yapıların artması sebebiyle müşterin öncelikli beklentisi, güven unsuru. Özellikle lüks segmentlerde 2. ele talep daha da yoğunlaştı. Satışını gerçekleştirdiğimiz her 10 araçtan biri lüks segmentten. İkinci el pazarında en çok rağbeti dizel motorlu, otomatik vitesli araçlar görüyor, bunun yanında yakıt tüketimlerinin düşmesi, benzinli otomatik araçları da daha cazip hâle getirdi.

Çarpışma testini 5 yıldızla geçti

Peugeot Yeni Expert ile iddialı

Hafif ticari araç pazarına yeni bir soluk getirme iddiasıyla geliştirilen Yeni Peugeot Expert, aynı zamanda Peugeot’nun bu sınıfta payını da artıracak gibi görünüyor. Markanın yeni teknolojilerini bünyesinde barındıran Expert; tasarım unsurları, yüksek taşıma kapasitesi ve verimli motorlarıyla dikkat çekiyor. Yeni geliştirilen EMP2 modüler platform üzerine inşa edilen Expert, düşük işletme maliyetiyle hafif ticari araç kullanıcılarının bütçesine de katkı sağlamayı hedefliyor. Ayrıca zengin ekipman seviyesi, konfor ve güvenlik özellikleri sınıfında elini güçlendiren unsurlar arasında... Kompakt, standart ve uzun olmak üzere üç farklı gövde uzunluğuna sahip araç, Euro NCAP çarpışma testlerinden 5 yıldız almayı başaran nadir ticari modellerden birisi...
1,6 ve 2,0 litre BlueHDi motorlar kullanan Expert, Euro 6 normlarına uygun 95 HP ve 210 Nm, 180 HP ve 400 Nm güç seçenekleri sunuyor. Bir önceki Peugeot Expert versiyonu göre 150 kg hafifleyen araç, yeni platformu ve motorları sayesinde sınıfında rekor sayılacak yakıt ekonomisine sahip. Türkiye’de satışa sunulan 1,6 L BlueHDi 115 hp, 6 vitesli manuel şanzıman, 5,1 l/100 km; uzun versiyonda bulunan 2,0 L BlueHDi 120 hp, 6 vitesli manuel şanzıman ise, 5,5 l/100 km değerlerine sahip. 

İnci Akü’ye ABD’den 4 ödül 

∂ İnci Akü, sektörüne yönelik geliştirdiği ilk ve tek sadakat programı ‘Birinci Kart’ ile, dünyanın en saygın iş ödüllerinden The Stevie Awards’a başvurdu. Şirket, 43 ülkeden yapılan 2 bin 300 başvuru arasında iki altın, bir gümüş ve bir bronz ödül kazanarak, geceye damgasını vurdu. İnci Akü; Yuasa, EAS, Hugel, Blizzaro ve İnci Battery markalarıyla üretim yapıyor. Yurt içinde 80 ana bayi, 3.500 perakende satış noktası ve yurt dışında 80’in üzerinde ülkede satış servis faaliyetleri gösteriyor.

Yılın otomobili için 7 finalist belli oldu 

Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Türkiye’de Yılın Otomobili” yarışmasının finalistleri belli oldu. 77 otomotiv gazetecisinin yaptığı oylama sonucunda Ocak 2016-Şubat 2017 tarihleri arasında satışa sunulmuş 25 aday otomobil arasından; Honda Civic, Mazda MX-5, Peugeot 3008, Renault Megane, Seat Ateca, Toyota C-HR ve Volvo S90, finale kalmaya hak kazandı. Otomobiller; tasarım, yol tutuş, ergonomi, yakıt tüketimi, emisyon oranları, güvenlik, donanım seviyesi, fiyat-değer eğrisine göre, 4 Nisan’da Intercity İstanbul Park’ta test sürüşüne tabi tutulacak.

Ford, geleceğin teknolojilerini tanıttı 

Ford, Barcelona’da düzenlenen Dünya Mobil Kongresi’nde, “Yarının Şehri - City of Tomorrow” konseptiyle geliştirdiği yeni nesil teknolojilerini tanıttı. Şirket, elektrikli ve sürücüsüz araçlar ile ‘drone’ları teslimat yapmak üzere bir araya getiren “Autolivery” teknolojisinin yanı sıra, akıllı telefonlardan araçlara erişim sağlayan “FordPass” gibi ileri teknoloji çözümleri sunuyor. Otonom ve elektrikli araçların yerel ulaşım sistemi, araç içinde canlı trafik verileri gibi yenilikler, ziyaretçileri oldukça şaşırttı.

Cenevre fuarında yerli rüzgârı esecek 

Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı, yarın kapılarını açıyor. İsviçre’de düzenlenen organizasyona geçen yıl 30 ülkeden 200 firma katılmıştı. 77 bin metrekare alana kurulan fuar, 750 bin civarında ziyaretçi çekmeyi başardı. Bu yıl da otomobil dünyasına damga vuracak modelleri görücüye çıkartacak arena için, meraklıları sabırsızlanıyor. Türkiye’de üretilerek tüm dünyaya satılan Fiat Egea, Renault Megane, Toyota C-HR gibi modeller de fuarda yer alacak.

 

 

 

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.