Geçmiş zaman olur ki...

A -
A +

Benim, Sinan Akçıl, Yiğit Kirazcı ve birçok kişinin ilkokul öğretmeni olan Ayla Kardaş’a 25 yıl sonra kavuşmanın mutluluğu içindeyim.

Bu hafta sizlerle alışılagelenin dışında bir söyleşi paylaşmak istiyorum. Pelin Çift’in yeni programında 25 yıldır görmediğim ilkokul öğretmenim Ayla Kardaş’a kavuştum. Kendimi o yıllara geri gitmiş gibi hissettim. Öğretmenim herkese vefa örneği olarak söyledi bu buluşmayı ama... Benim yine de kendisine ‘hakkınızı helal edin’ demem lazım. Çünkü mezun olduktan sonra her yıl teşekkürü ve hatır sormayı devam ettirmemiz gerekirken sonradan telafi etmeye çalıştık. Sizlere öğretmenim ile ettiğim kısa sohbeti aktaracağım...
Biz ilkokuldan mezun olduktan sonra neler yaptınız öğretmenim, ne zaman emekli oldunuz?
1999’da okul zaten lağvedildi. 1994 yılında ben liseye geçtim hem sosyal bilgiler hem coğrafya derslerine girdim. 1999’da da emekliye ayrıldım. Hatta okul borçlanmıştı, zor durumdaydı biz öğretmenler 6 ay boyunca ücret almadan okula gittik, lise son öğrencilerimiz vardı puan yüzünden mağdur olmasınlar istedik. 
Hiç yolda bir öğrencinizle karşılaşıp tanıdığınız oldu mu?
Öyle olmadı fakat sizden birkaç dönem küçük öğrencilerimden Yiğit Kirazcı vardı. Daha dizinin ismini bile bilmeden kanal değiştirirken karşıma çıktı ve bu “Yiğit” dedim. 
Peki ya Sinan Akçıl? Ekranda görünce şaşırdınız mı?
 Sinan’ın zaten anne ve babasından gelen müthiş bir müzik altyapısı vardı. Hiç şaşırmadım. Olması gerekendi zaten. Seni de ilk reklamlarda arabayla tuvalet kağıtlarını uçururken gördüm ve hemen “Bu Burcu” dedim. Eşim hatta “ne alakası var” dedi. Ve sonra sen olduğunu anladık.
Benim adıma telefon geldiğinde nasıl karşıladınız? Şaşırdınız mı?
Çok şaşırdım. Elimdeki kaşığı attım. Telefondan “Burcu Çetinkaya” ismini duyunca eşim “Evet, bizim öğrencimizdi” dedi. Ben anlamadım, hatta korktum “bir şey mi olmuş?” dedim. Sonra zaten “Burcu Hanım sizi aramış ulaşamamış, sizi buluşturmak istiyoruz” deyince 25 yıl önceye gittim ve ağlamaya başladım. 

Geçmiş zaman olur ki...

Geçmiş zaman olur ki...

Geçmiş zaman olur ki...

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.