Bu Youtuber başka Youtuber: Şakir Yıldız

A -
A +

Bu haftaki röportajım genç bir yıldızla; Şakir Yıldız... 18 yaşında ama hayatını kazanıp ayakları üzerinde durmaya başlamış. Şu an Youtube’da 35 bin, Instagram'da da 32 bin abonesi var. Yolun başında henüz fakat en önemlisi her şeyi kendisi yapıyor. Yani kendisini geliştirmiş. Çekimleri yapıyor, montaj yapıyor. Çekim hizmeti vermeye başladığı gibi kendi profilini de tamamlıyor. Birkaç videosu 2  milyon ve 1 milyon gibi izlenmelere sahip. İlerleyen günlerde kendisini çok daha fazla duyacağınıza eminim. Medyayı seven gençlere fikir ve motivasyon olması dileğiyle, iyi pazarlar...

Bu Youtuber başka Youtuber: Şakir Yıldız
Nerede doğdunuz? Okulda ne okudunuz?

İstanbul Gaziaosmanpaşa’da doğdum. 2000 doğumluyum. Esenyurt’ta yaşıyorum. Kıraç İMKB Meslek Anadolu Lisesi’nde bilgisayar bölümü üzerine okudum.

Bu işlere nasıl başladınız?

9. sınıfa giderken başladım. Derslerim oldukça kötüydü. Arkadaşlarımla gittiğim fuarlarda fotoğraf çekiyordum. Telefonla çekerek başladım. Hatta arkadaşlarım dalga geçti “ne yapıyorsun, telefonla?” diye. Fotoğrafları bilgisayar üzerinde işlediğimde araba modifiye sayfaları paylaşmaya başladı. Ben de oradan hırs yaptım. Ailem de “9. sınıfa geçersen makine alırız” dediler. Ben de o motivasyonla 9. sınıfa geçtim. Ailem de ilk DSLR makinemi (fotoğraf makinesi ve video kamera) aldı. Ondan sonrasında fuarlarda çekim yapmaya başladım.

Bu Youtuber başka Youtuber: Şakir Yıldız
Para kazanıyor musunuz?

İlk bir iki sene para kazanmıyordum. Hobi olarak yapıyordum. Önce fotoğraf sonra da video çekmeye başladım. Bu arada sayfalar paylaşmaya devam etti. Bana da özel çekim teklifleri geldi. Onlardan para almadım kendi ismimi duyurmak için. Sonrasında ise The Makina youtube kanalıyla tanıdığımız Youtuber Buğra Akpınar, Ünal Turan ve Can Ralva elimden tuttu. Önce Can Ralva temel kurguyu öğretti. Buğra Abi profesyonel çekim ve kurguyu öğretti. Ünal Turan ismimi duyurma konusunda desteğini sağladı.

Youtube’u ilk açtığınızda bugünü tahmin eder miydiniz?

Youtube üzerinden bu kadar büyüyeceğimi hiç tahmin etmiyordum. 2014 yılında açtım, şu anda 100’ü aşkın videom var. 2 videom 1 milyon izlenmeyi geçti. Bir tanesi 1,8 diğeri 2,6 milyon oldu. Ondan sonra youtube videolarına daha fazla önem vermeye başladım. Instagram hâlâ daha önemli ama benim için.

İlk paranızı nasıl kazandınız?

Özel bir çekime gittik. Çekim bitti yine para almayacağım diye düşünürken adam kendi cebinden bir bütçe verdi ve “Galiba bu işten para kazanılıyor” dedim.  Sonrasında da büyüdü işlerim.

Kendi ayaklarınız üzerinde durabiliyor musunuz?

Evet.

Bu Youtuber başka Youtuber: Şakir Yıldız
Youtube’dan para kazanıyor musunuz?

Şu anda çok az kazanıyorum ama daha çok kazanacağım günlerin geleceğine inanıyorum. Kafamda bazı projeler var, onları gerçekleştirmeye çalışacağım.

Videoların 1 milyonu geçince ne hissettin?

Hİç beklemiyordum. 29 Ekim’e özel bir video yapmıştık. 2 tane kamuflaj kaplı otomobili çektik. Daha sonra da DJ bir abime çekmiştik o da 2,6 milyon oldu.

Okula devam hayalin var mı?

Evet sınava hazırlanıyorum. Sinema Televizyon okumak istiyorum.

Televizyondan teklif gelse düşünür müsünüz?

Çalışan arkadaşlarım sosyal medyada devam etmemi tavsiye ediyorlar. Ama yine bir düşünürüm.

Boş günleriniz nasıl geçiyor?

Çok nadir sinemaya gidiyorum. Çekim sonrası hep montajlarla geçiyor.

Akıl soran oluyor mu?

Çok oluyor. Mesela “Kamera yerine telefonla yapabilir miyiz” diye soruyorlar. Ben de zaten ilk telefonla başladım. Tabii ki olur.

Ne tarz müzik seversiniz?

Genelde hip hop tarzı müzikler seviyorum.

Geleceğe dair hayalleriniz?

Yönetmen olmak istiyorum.

Hep otomotiv sektörü mü?

Hayır. Çünkü otomotiv bir yere kadar. Farklı alanları da düşünüyorum. Mesela bir iki tane Youtuber'a yardımcı oldum. Gelin damat çekimleri yaptım.

Gelin damat oldukça farklı bir sektör, keyifli mi?

Başlangıçta alışmaları zor oluyor. Ama alıştıktan sonra keyifli. Başlangıçta yabancılık çekiyorlar ve biraz stresli oluyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.