İnşaat sektörü bu etkinliğe bekleniyor

A -
A +

İhlas Medya Grubu’nun aylık ekonomi dergisi Türkiye’de İş Dünyası son sayısında inşaat sektöründeki gelişmeleri dosya konusu yaptı ve analiz etti. Bu analiz ile Gayrimenkul ve İnşaat Platformu enerjisi bir araya getirildi ve bir etkinlik düzenlenmesi kararı alındı. 27 Mayıs Cuma günü saat 15.00 ile 17.00 arasında Fatih Belediyesi Çatladıkapı Sosyal Tesisleri’nde yapılacak bu etkinliğe konuyla ilgili herkes bekleniyor.

 

Başkan sizi Kastamonu’ya davet ediyor

 

Rahmi Galip Vidinlioğlu Kastamonu’da doğdu… Sonra Cerrahpaşa Tıp Fakültesini bitirdi. Çok iyi bir göz doktoru oldu. İstanbul ve Ankara’da çalıştı. Sonra çoğumuzun yapmadığı bir şeyi yaptı. Kastamonu’ya yani memleketine döndü.

Sadece Kastamonu’nun değil bütün bölgenin göz bebeği oldu. Bu çalışmalar onu kentin belediye başkanı yaptı. Göreve geldiği günden bu yana kentin artılarını öne çıkarmaya eksilerini artıya dönüştürmeye çalışıyor.

Sarımsakla ilgilendi. Siyezin üretimini artırdı. Tarımın gelişmesi için ilk yıl 45 bin, ikinci yıl 60 bin, bu sene de 100 bin fide dağıttı. Kastamonu’da daha fazla tarımsal üretim için her şeyi yapmaya karar verdi.

Sonra Kastamonu’nun ikinci artısı turizme el attı. Tarihî konakların turizme kazandırılması için örnek oldu. Bunun için Türkiye’de ilk defa belediye bünyesinde ahşap birimi kurdu. Belediye bünyesinde bulunan 24 konağın 11’ini restore etti. Konak ve kayak (Ilgaz Dağı) turizmi için girişimcilere çağrı yaptı. Bu çağrı Türkiye’nin önde gelen kuruluşlarının ilgisini çekti. Yönetim Kurulu Başkanı Banu Dedeman “Türk Dünyası’nın başkentinde 18’inci otelimizi açıyoruz” diyerek Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu bu çağrısını ilk cevabını vermiş oldu.

Başkan Rahmi Galip Vidinlioğlu tarım ve turizme ile gastronomiyi de buluşturdu. Kastamonu’da yetişen 812 çeşit üründen çok farklı yemeklere ve lezzetlere ulaşmak için düğmeye bastı.

Ve şimdi kentin 20 yıl sonrasını planlamak için çok önemli bir çağrı yapıyor. Gençleri, girişimcileri Kastamonu’ya davet ediyor. Bakın bu davette neler var:

. Gelin konakları işletin

. Gelin gastronomi turizmini birlikte tanıtalım

. Gelin Türk dünyasına birlikte açılalım.

. Gelin tarım arazilerini birlikte ekip dikelim…

Evet, Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu kendisi gibi gençlerin de kente dönmesini istiyor. “Ben geldim, mutluyum… Siz de gelin mutlu olun” çağrısı yapıyor.

Özellikle İstanbul’da Sivas’tan sonra en fazla Kastamonuluların yaşadığını biliyoruz. İstanbul’da mutlu değilseniz Başkan Rahmi Galip Vidinlioğlu’nun bu çağrısını iki kere düşünmek doğru olmaz mı?

 

İddialıyız, bizim pastırma daha iyi

 

Başkanla sohbette son dönemin güncel konusu pastırma da gündeme geldi. Başkan bu konuda iddiasını tekrardı ve “Bizim pastırma Kayseri’ninkinden daha iyi. Ben Kayseri pastırmasını yavan buluyorum, tabii onu seven de var. Biz etli ekmekte de iyiyiz. Kenevirde de ataktayız” dedi.

 

Türk Dünyası Kastamonu’da buluşuyor

 

Türk Dünyası, 3-4-5 Haziran 2022 tarihleri arasında Kastamonu’da düzenlenecek etkinlikte bir araya geliyor. Türkiye’den devlet büyükleri ve sanatçıların yanı sıra Kafkasya başta olmak üzere, Avrupa ve Asya’dan 20 ülke ve çeşitli ülkelerde yaşayan 27 Turanî halktan protokol ve gösteri ekipleri katılacak.

İnşaat sektörü bu etkinliğe bekleniyor

 


 

ABD ve Japonya pazarı onları mesut edecek

 

Kısa adı ZÜCDER olan Züccaciyeciler Derneği; Türkiye’nin önde gelen porselen, seramik, cam, plastik, çelik eşyadan hediyelik eşyaya kadar çok çeşitli ürün grubunda faaliyet gösteren firmaları temsil ediyor. Derneğin başkanlığını yapan Mesut Öksüz son dönemde ihracata odaklanmış durumda.

Bu nedenle yılda bir defa yapılan ve dünyanın önde gelen alıcılarının davetli olduğu etkinliği ikiye çıkardı.

Böylece 2021 yılında 6 milyar dolarlık ihracat ile dünya sıralamasından 10’unculuktan 8.’liğe yükselen sektörü 2022’de 7 milyar dolar ihracat ile dünya altıncılığına taşımayı hedefliyor. Hatta bununla da yetinmiyor önümüzdeki dönemde ABD ve Japonya gibi iki önemli pazarda yapacağı etkinlikle Türkiye’nin sıralamadaki yerini daha da yukarı çekmeye çalışıyor. Evet, ABD ve Japonya pazarları sektörü daha da mesut edecek. Bu doğrultuda çalışmayı izlemeye devam ediyoruz…

İnşaat sektörü bu etkinliğe bekleniyor

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.