Kongreler gelecek İstanbul turizmden daha çok kazanacak

A -
A +

Geçen hafta başında Ekonomi Müdürümüz Sevgili Canan Eraslan, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç’in kongre turizmi ile ilgili yaptıklarını anlatmıştı. Ertesi gün dünyanın arıcılarının İstanbul’da buluşacağı bilgisini sektörün başarılı isimlerinden Aslı Elif Tanuğur Samancı’ya çek ettirip yazmıştım...

Bu yazılar Türkiye’de üst üste çıkınca boyacıların da önümüzdeki günlerde İstanbul’da dünya zirvesine hazırlandıklarını aktardı sektörün başkanı Akın Akçalı…

Heyecanlandık. İstanbul bir zamanlar kongre turizminin yıldızıydı. Efsane geri mi dönüyordu… Soracağımız en etkili ve yetkili isim İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu (ICBV) Başkanı Şekib Avdagiç’ti… Bu kurum İstanbul Ticaret Odası’nın iştiraki olarak kurulmuş ve kongre turizmi konusunda İstanbul’un yeniden efsane olması için var gücü ile çalışıyordu. Bu konuda en çok çalışan da Başkan Şekib Avdagiç’ti ve şunları söylüyordu:

“En çok istediğimiz İstanbul’da otel fiyatlarını yukarı çekmek. Yine en çok istediğimiz kişi başına turizm gelirlerini artırmak. Yani İstanbul’a gelen turist daha çok harcasın istiyoruz. Bunun birçok yöntemi var. En önemlilerinden biri de kongre turizmi. Kongre turizmine gelenler hem çok harcıyor hem de kendi ülkelerinde çarpan etkileri çok fazla. İstanbul’a geldiklerini anlatıyorlar, yakınlarına tavsiye ediyorlar. Bu turizmi çok önemsiyoruz ve bu konuda çok çalışıyoruz...”

Bu çalışma da sonuç veriyor. Geçen hafta Şekib Avdagiç ve ekibinin çalışması ile 2027 yılı 14. Dünya Mikrocerrahi Kongresi’nin İstanbul’da yapılacağı bilgisini geçmişti sevgili Doğan Erdoğan…

İstanbul Kültür Başkenti Projesi ile kente çok şey kazandıran Şekib Avdagiç sessiz ve derinden kongre turizmini destekliyor, hem de tam destek…

Destek mektubu vererek, tanıtım yaparak ofis çalışmasına katkı sağlayarak oluyor… Bu sayede Seyahat ve Turizm Enstitüsü Konferansı, Arkeolojide Biyomedikal Bilimler ve Yöntemler Kongresi, Ürolojik Bakım Derneği Bölge Toplantısı, Uluslararası Karaciğer Nakli Derneği Kongresi gibi etkinlikler hayata geçirildi.

 

Bu kongreler için çalışılıyor

 

Şimdi sırada yenileri var. Her gün bir yenisinin eklenmesini beklediğimiz kongrelerle ilgili çalışmalardan bazı başlıklar şöyle:

*Uluslararası Enerji Ekonomisi Derneği Kongresi 2023: Kesinleşen kongre için katılımcı sayısının 600 kişi olması planlanıyor.

*Avrupa Nöroşirürji Dernekleri Birliği Eğitim Kursu 2023: Katılımcı sayısı 250 kişi.

*Avrupa Karaciğer Araştırmaları Derneği Karaciğer Hastalıkları Zirvesi 2024: Katılımcı sayısı 600 kişi.

*Uluslararası Gençlik Nükleer Kongresi 2024: Katılımcı sayısı 500 kişi.

*Avrupa Araştırma Yöneticileri Derneği Kongresi 2024: Katılımcı sayısı 1400 kişi.

*Avrupa Karaciğer Araştırmaları Derneği Karaciğer Kanseri Zirvesi 2025: Katılımcı sayısı 650 kişi.

*Avrupa Nöroradyoloji Derneği Kongresi 2025: Katılımcı sayısı 1000 kişi.

*Dünya Hidrojen Enerjisi Konferansı (26-30 Haziran 2022)

*Mikro Finans Merkezi Konferansı (28-30 Haziran 2022)

*Sürdürülebilir Enerji Teknolojileri Konferansı 2022 (Ağustos 2022)

*Valorant Dünya Şampiyonası (Eylül 2022)

*Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü Kongre ve Fuarı 2023

*Dünya Üroloji Kongresi 2023

*Uluslararası Diş Hekimliği Federasyonu Avrupa Bölgesel Toplantısı

*58' Avrupa Pediatrik ve Konjenital Kardiyoloji Derneği Kongresi 2025

*Dünya Biyolojik Psikiyatri Dernekleri Federasyonu Kongresi 2025

*Dünya Diş Federasyonu Kongresi 2025

*Uluslararası Toplu Taşıma Birliği Kongresi 2025

*Uluslararası Coğrafya Birliği Kongresi 2026

*Dünya Buiatri Kongresi

*Dünya Rekonstrüktif Mikrocerrahi Derneği Kongresi 2027

*Uluslararası Toplu Taşıma Birliği Kongresi 2027

 

 

Teşekkür edecekler

 

Şekib Avdagiç’in kongre turizmi ile ilgili çalışması en çok otelcileri etkileyecek. Şu anda İstanbul’daki oteller dolulukta iyi durumda ama fiyatlar istendiği gibi değil. Kongre turizmi ile ilgili yapılan çalışmalar bunu değiştirecek. Belki de bu yüzden Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Haziran ayı öğle yemeğinde Başkan Şekib Avdagiç’i konuk alacak. TÜROB yönetimi ve Başkan Müberra Eresin, Başkan Avdagiç’e teşekkür edip bir de plaket sunacaklar.

 

 

 

Türk Alman ortaklığı

bu etkinlikte buluştu

 

Kısa adı AHK olan Alman Türk Ticaret ve Sanayi Odası’nın varlığını ilk olarak NRW.Global Business’in Türkiye temsilcisi Adem Akkaya’dan öğrenmiştim.
Adem Akkaya aynı zamanda AHK’nın da Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor.
AHK’nın Başkanlığını Dr. Markus C. Slevogt yürütüyor. Pandemi dolayısıyla uzun süredir yapamadıkları buluşmayı geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiler.
Buluşmada herkes vardı. Şöyle bir göz gezdirdiğimizde, etkinlikte Türkiye’nin önde gelen kurum ve kuruluşları arasında çok sayıda Alman markasının yer aldığını görmek mümkün.
AHK’lar 92 ülkede 140 merkezde deneyimlerini, irtibatlarını ve hizmetlerini paylaşıyor.
Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası’nın kuruluşu 1994 yılında Alman ile Türk hükûmetlerinin teşvikleriyle Alman Sanayi ve Ticaret Odaları Meclisi (DIHK) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından gerçekleştirildi.
Bu önemli kurumun yani Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası’nın önemli buluşmasında açılışı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Markus C. Slevogt yaptı. Herkese teşekkür etti ve köprü görevine devam edeceklerini vurguladı. Büyükelçi Jürgen Schulz’in konuşması tek kelime ile moral vericiydi.
Hem Alman hem de Türk firmalarının ekonomideki zorluklara karşı gösterilen dayanıklılığını tebrik etti.
Sonra destek veren üyeler söz aldı.
Mengerler Otomotiv’in Yönetim Kurulu Üyesi Nusret Güldalı Mercedes, Alfa, Jeep ve Maserati markalarının temsilcisi olarak özel hizmet vaadinde bulundu.
Fraport TAV Airport Yönetim Kurulu Başkanı Franck Mereyde turizmde Türk Fransız iş birliğinin başarılı bir örneğini verdiklerini ifade etti.
SAP Türkiye Genel Müdürü Uğur Candan bu yıl Türkiye’de ilk yazılım merkezini kendilerinin kurduğunu hatırlattı. Gece biterken herkes Büyükelçi’nin dayanıklılık konusundaki tebrikini hatırlayarak mekândan ayrıldı...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.