Afrin harekâtı ve kıtalararası balistik füze

A -
A +
Afrin harekâtı yakın tarihimizin en önemli olaylarından biri. Önleyici saldırı (preemptive strike) konseptinin en iyi uygulamalarından. Düşmanı yerinde bulup yok etme stratejisi. 
ABD 2003 Irak işgalinde önleyici saldırıya başvurmuştu. Saddam Hüseyin’in kimyasal silah geliştirdiği iddiasıyla Irak işgal edildi. Hâlbuki bu iddiaların hepsi palavraydı. Amerika, Irak’ı işgali kafasına koymuş ve uydurduğu delillerle harekâta geçmişti. 
Türkiye daha önce Amerika’yı PKK konusunda defalarca uyardı. “Bu kadar silah vermeyin” dedi. “Bu silahları PKK, Türkiye’ye karşı kullanacak” uyarısında bulundu. Baktı ki ABD bizi dinlemiyor, Türkiye gitti Afrin’de PKK unsurlarını yerle bir etti. 
Haklı bir harekât yaptık ve herkesi şaşırtarak kısa sürede operasyon bitti. PKK’lılar arkasına bakmadan kaçtı. 
Eğer Türkiye bunu yapmasa, PKK bize sınırlarımız  içinde saldıracaktı. O zaman diyeceklerdi ki: Niçin tedbir almadınız!.. İşte bu tür laflar edilmesin, insanlarımız ölmesin diye gereken tedbirler alındı. Harekât 1 yıl sürecek diyenler de hayal kırıklığına uğradı. Operasyon kısa sürede amacına ulaştı. Türkiye artık gerektiğinde Sincar’a da, Menbiç’e de girecek ve PKK’yı yok edecektir. 
İşin bir de başka kısımları var. Cumhurbaşkanımız Erdoğan sanatçı ve sporcuları da Afrin’e davet etti ve askerlerimizle bir kaynaşma oldu. Oradaki Mehmetçiğe büyük bir moral oldu. Tabii içinde zerre millîlik olmayanlar hemen bunu eleştirdi: “Sanatçıların ne işi varmış Afrin’de.” Yahu bu millî bir iş, AK Parti’nin şahsi meselesi değil. Teröre karşı bir harekât. Herkesin desteklemesi gerekir. Zerrin Özer, Hülya Koçyiğit, Ajda Pekkan vb. hemen topa tutuldu. Alkışlanmaları gerekirken yerildiler.
Bunu diyenlere hemen bir olay hatırlatmak isterim: Ocean 11 filmi gösterime girdiğinde tarih Aralık 2001’di. Filmin yönetmen ve oyuncuları İncirlik’te Amerikalı askerleri ziyaret etmişti. 8 Aralık 2001 tarihli Hürriyet’ten haberi okuyalım: 
“Ocean’s Eleven filminin galası için İncirlik Üssü’ne gelen Hollywood’un ünlü yıldızları, ABD’li askerlerin ardından, personel çocuklarının okulunu ziyaret ettiler. Yönetmenliğini Steven Soderbergh’in yaptığı Ocean’s Eleven filminin ünlü oyuncuları, Julia Roberts, George Clooney, Andy Garcia, Brad Pitt ve Matt Damon, öğleden sonraki program çerçevesinde ABD’li askerleri ziyaret ettiler. 
Yıldızlar, askerlerle fotoğraf çektirdiler, imza dağıttılar. Birlikleri de gezen yıldızlar, Üs içindeki ABD’li personelin çocuklarının eğitim gördüğü okula da giderek bir süre çocuklarla birlikte oldular. İncirlik Üssü’nde, ABD’li askerlerle yemek yiyen yıldızlar, film için yapılacak galaya katıldıktan sonra Üs’ten ayrıldılar.”
Bu filmim yönetmeni ve oyuncuların çoğu Demokrat. Yönetmen Steven Soderbergh ve aktör George Clooney’nin Demokrat görüşleri herkesin malumu. İktidarda Cumhuriyetçi Bush olmasına rağmen Amerikan askerlerini ziyaret ettiler. İktidarda Bush var demediler. Çünkü bu millî bir işti. Millî iş söz konusu oldu mu akan sular durur. Bizde ise düşmanlık yapılır. Devleti, milleti savunmak bazıları için hainlikle eş değer. Ama o devir bitti. Artık devlet ve millet bütünleşmesi var. Sanatçı ve sporcular da bunun bir parçası. Gerçek bu. Eski Türkiye alışkanlıkları artık tarih oldu. Bunu hazmetseniz iyi olur.
Öte yandan Akkuyu Nükleer Santrali’nin dün temelleri atıldı. Tarihimizin en büyük projelerinden biri. Enerji ihtiyacımızın yüzde 10’u karşılanacak. Birçok ülkede nükleer santral varken bizde daha yeni oluyor. Emeği geçenlere teşekkür etmek lazım. 
Bütün olumsuzluklara ve saldırılara rağmen Türkiye her alanda büyüyor. Bu büyüme devam edecektir. Benim ayrıca bir önerim var: Kıtalararası balistik füze de yapmalıyız... Büyük ülkeysek o zaman bize böyle füzeler lazım. Umarım yakın zamanda bu yönde de çalışmalar başlar...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.