24 Haziran’da yenilince ne yapacaksınız?

A -
A +
Muhalefet cenahına bakacak olursanız, seçimi kazanmışlar, her şey bitmiş. Kimleri Cumhurbaşkanı yardımcısı yapacaklar, kimler bakan olacak belli. İktidarın şansı hiç yok. Muharrem İnce de, Meral Akşener de 16 yıllık AK Parti’nin yaptıklarının hesabını soracaklar. Büyük projelerin ihalelerini sorgulayacaklar, bürokrasiye ayar verecekler, AK Parti ve Erdoğan’a yakın herkes tehdit altında.
Esatçı ve PKK’lı bir oyuncu bozuntusunun aşağılık bir Tweetine itiraz bile etmiyorlar. Etmedikleri gibi onu destekliyorlar. PKK’lı adamlar, devlete terörist, katil diyenler, İsrail’e ağzını açamayanlar sanki iktidarı almış gibi konuşuyorlar. Bütün Türkiye sanki bunlara oy verecek. Gelin güvey olmuşlar 24 Haziran’da ülkeyi almaya hazırlanıyorlar.
Kendilerine yakın anketlerde bile en iyi aday yüzde 25’lerde. Para verdikleri hâlde Erdoğan en az yüzde 46 çıkıyor kendi sonuçlarında. AK Parti-MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı yüzde 50’nin altında değil. İyi de arkadaş, sormazlar mı adama, Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanamayacağınız bariz belliyken bu havalarınız kime?
Acaba 24 Haziran’da yenilirseniz ne yapacaksınız? Ben size söyleyeyim, tarihin çöplüğüne gideceksiniz. Bugüne kadar olduğu gibi gene yenileceksiniz. Normal bir ülkede bu kadar mağlubiyet gören insanların çoktan istifaları basıp emekliliğe çekilmeleri gerekir. Kaç sefer denedik, olmadı deyip sorgulama yapması gerekenler hiçbir şey olmamış gibi yollarına devam ediyorlar.
Son 16 yılda denemediğiniz yöntem kalmadı. 2007’de e-Muhtıra verdiniz. 2008’de AK Parti’yi kapatmaya çalıştınız. Gezi ile sokakları karıştırdınız. 17-25 Aralık’ta Emniyet-Yargı cuntasıyla iktidar devirmeye çalıştınız. Olmadı devreye PKK’yı soktunuz. Olmadı 15 Temmuz’da askerî darbe yapmaya çalıştınız. Ve tüm bu ahlaksız operasyonlar yapılırken şimdi demokrasi havarisi kesilenler tarafından destek görüyordu. Demokrasi dışı her yolu medya eliyle destekleyenler tasfiye olunca ağlamayacaklar.
AK Parti’den ve Erdoğan’dan şikâyet edenler aslında zerre demokrat değiller. Erdoğan’ı ve onu destekleyenleri Menderes’ten beter etmek niyetindeler. İntikam istediklerinin farkındayız. Özünde darbeci olan bu ahlaksız güruh şunu bilsin ki, asla seçim kazanamazlar. Elde edilen kazanımların yok edilmesine bu halk fırsat vermez. Türkiye’de devran dönerse diye cümlelere başlayanlar. Devran çoktan döndü. Bu içi boş tehditlerinizin hiçbir karşılığı yok.
Zaten bu kafada olduğunuz için 16 yıldır kaybediyorsunuz. Sahi biz nerede hata yaptık diyor musunuz? Niye sürekli mağlup olduk, millet bizi niye adamdan saymıyor diye sorguluyor musunuz? Demokrat söylemlerde bulunuyorsunuz ama sonuna kadar faşistsiniz. PKK’ya kol kanat gerenlere, FETÖ’yle nasıl mücadele edeceklerini söylemeyenlere bu millet iktidar mı verir?
PKK sınırımızda silah depolasın ama siz, “DEAŞ’la savaşıyor onlar, vatanlarını savunuyorlar” diyorsunuz. Türk tarihinin en aşağılık örgütü FETÖ’cüleri salacağınızı söylüyorsunuz. Kudüs ya da Suriye’deki mazlumlar diye bir derdiniz zaten yok. Ekonomik konularda zaten cahilsiniz. Ee, nasıl iktidar olacaksınız? Cevabı yok. Tek işiniz olumsuzluk yaymak. Hep bozacağız, yıkacağız söylemindesiniz. İşte bu kafaya millet iktidar vermez.
Ben sizin yerinizde olsam bu kadar iddialı olmazdım. Kaybetmenin sonuçları da var. Son 10 yıldır bu ülkede yaşanmaz deyip duruyorsunuz. Ben de anlıyorum sizi, kafayı yediniz. Akıl sağlığınızı kaybettiniz. Bence yapmanız gereken tek şey sonuçları kabul edip işinize gücünüze bakmanız. Yoksa hâliniz harap.
Bu arada psikolog ve psikiyatrlar ofislerini açık tutsunlar. Beklentiyi bu kadar yüksek tutup sonuç hüsran çıkarsa sizi ancak ruh doktorları tedavi edebilir. O yüzden konuşurken, yazarken 24 Haziran’da kaybedersek ne olur sorusunu da kenarda tutun. Ne olur ne olmaz!
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.