DEVLET düşmanı gazetecilere sahip çıkılacak mı?

A -
A +
Bu ülkede bir demokrasi vardır ve tüm siyasi partileri medya mensupları özgürce destekleyebilir. Mesela Hürriyet gazetesi yazarları ve muhabirleri de istediği siyasi partiye oy atabilir ve dilediği gibi hükûmete muhalefet edebilir. Hükûmet seçimle düşsün diye uğraşabilir. Fakat ne Hürriyet ne de başka bir gazetede hiç kimse büyük harfle DEVLET olgusuna  muhalefet edemez! DEVLET karşısında amiyane tabirle gider yapamaz. Bu tavır başka bir devletin ajanlığından başka bir şey değişidir. DEVLET düşmanlığı doğrudan vatana ihanettir. Terör örgütlerinin hepsi de DEVLET düşmanıdır ve eğer bir gazeteci silahlı terör örgütü üyesiyse ya da üye olmamakla beraber bir terör örgütüne yardım ve yataklık etmişse o kişi biter. Eğer birileri o gazeteci görünümlü teröristleri korursa o birileri de adı soyadı ne olursa olsun yok olur gider.
Hürriyet gazetesinin iki muhabiri FETÖ üyesi olmamakla beraber FETÖ’ye yardım ve yataklıktan 15 sene hapis ile yargılanıyor. Hem Arda Akın hem Dinçer Gökçe hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı mükemmel kanıtlar ortaya koymuştur. Savcılarımız iki Hürriyet muhabirinin de FETÖ ile irtibat ve iltisaklarını net olarak ortaya koymuştur. Her iki muhabir de âdeta Mehmet Baransu ve Büşra Erdal tarzı muhabirlik yapmışlar. Savcılarımız hukuken bunu ispatlamış. FETÖ’nün düşman olduğu kim varsa haberlerinde onları hedef almış Akın ve Gökçe. İkisi de Fetullahçı değil ama sistematik olarak FETÖ’ye yardım ve yataklık etmişler tıpkı Emin Çölaşan gibi. 17-25 Aralık FETÖ darbe teşebbüsünü ölümüne desteklemiş Arda Akın ve Dinçer Gökçe.
E oldu olacak Emin Çölaşan da Hürriyet gazetesine köşe yazarı olarak geri dönsün. Madem birileri DEVLET gerçeğine düşmanlık etmek istiyor tam etsinler...
Hürriyet’i yönetenlere sesleniyorum: İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından net ve sarih kanıtlarla FETÖ’ye yardım ve yataklık ettiği ortada olan Hürriyet muhabirleri Arda Akın ve Dinçer Gökçe’ye destek olmaya devam edecek misiniz? Yaptığınızın ne olduğunun farkında mısınız?
FETÖ bazı kişilere itibar suikastı yapmayı kafaya takıyor ve bir bakıyorsunuz Arda Akın ve Dinçer Gökçe FETÖ ile mücadele eden insanlara FETÖ argümanlarıyla saldırıyor. Hürriyet gazetesi de bunları basıyor. Bu kriminal düzenek çok açık.
Aydın Doğan döneminde bu tür FETÖ iltisaklılarına sahip çıkılıyordu. Arda Akın ve Dinçer Gökçe de böyleydi. Aydın Bey’i defalarca uyardım, yazdım. FETÖ’cüleri ve PKK’lıları korumayın dedim.
Dinlemedi ve sonunda Aydın Doğan medyadan tasfiye edildi. Son 1 yıldır Aydın Doğan buhar oldu. Ben arada yazmasam yaşadığı bilinmeyecek. Bilgi Üniversitesi için Ankara’dan onay da alamadı.
Şu an Hürriyet’i yönetenler de bu süreci iyi okumalı. Yerli ve millî bir aile olan Demirören Ailesi doğrudan medya ile ilgilenmiyor. Yıldırım Bey hiç bakmıyor. Meltem Demirören ilgileniyor ama o da profesyonel yöneticilerine güveniyor. Demirören Ailesi’nin ve DEVLET’in güveni istismar edilemez. Siyaseten çeşitli çevrelere yakın olmak bir gazeteciye DEVLET’e gider yapma hakkı vermez. DEVLET ebed ve müddettir. Hürriyet gazetesini yönetenler kendi istikballerini ve daha da önemlisi gazetelerini istikbalini düşünmeli, akıl ve mantık yolundan ayrılmamalıdır. Arda Akın ve Dinçer Gökçe olayı DEVLET hassasiyeti meselesidir. İkisi toplam 30 sene hapisle FETÖ’den yargılanmaktadır.
 
CEM KÜÇÜK'ÜN DİĞER YAZILARI
Yeni askerlik sisteminde dövizle askerlik meselesi
CNR Kitap Fuarı açıldı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.