Sis Dağı'nda yıkılacak evlere ne oldu?

A -
A +
Her sene olduğu gibi bu sene de memleketim Karadeniz'e gittim. Giresun'dan Rize'ye hemen her yere uğradım. Yeşilin en güzel tonlarının olduğu Karadeniz maalesef inşaata direnemiyor. Geçen sene bir karar alınmış ve izni olmayan evlerin yıkılacağı söylenmişti.
Ayder Yaylası'nda bazı evler yıkılmıştı. Aynı şekilde Sis Dağı'nda da bazı ruhsatsız, izinsiz evlerin yıkılacağı resmî ağızlardan duyurulmuştu. Önce bir bilgi vereyim. Sis Dağı bir yanı Eynesil-Görele bir yanı da Şalpazarı sınırları içerisinde yer alan muhteşem doğa güzelliklerinin olduğu bir yayladır. Şelalesi ve Sandık Gölü gibi güzellikleri de içinde barındırır Sis Dağı. Bu sene de gittiğimde insanı saran tertemiz havasıyla bir oksijen deposu.
Her güzelliğe olduğu gibi Sis Dağı da çirkin yapılaşma kurbanı oldu. İşte bunun önüne geçmek için geçen sene bir karar alınmıştı. Yıkılması gereken 38 evlik bir liste vardı. Sordum ne oldu bu evlere diye. 38 evden 5'i yıkılmış, 33'üne dokunulmamış. Kim niye dokunmadı belli değil. Herhâlde o 5 ev göstermelik seçildi, halk nasıl olsa unutur dendi.
Buradan yetkililere Sis Dağı özelinden bütün Karadeniz için soruyorum: İzinsiz yapıları yıkacak mısınız, yoksa dostlar alışverişte görsün kabilinden mi hareket edeceksiniz?
 
CEM KÜÇÜK'ÜN DİĞER YAZISI İÇİN TIKLAYIN
Her dediği yalan çıkan üfürükçü!
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.