ÖSYM’nin Mabel Matiz’le sınavı

A -
A +
 
Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk aşama sınavı Temel YeterlilikTesti’nde şarkıcı Mabel Matiz’in bir şarkısının yer aldığı bir soru sorulmuş. Bunun üzerine bazı vatandaşlar itirazlarda bulunmuşlar. 
ÖSYM’nin Mabel Matiz’le ilgili soru sorması normal. Vatandaşların itirazı da normal. Buraya kadar sıkıntı yok. Sorun bundan sonra başlıyor. ÖSYM Başkanı Halis Aygün hemen panik olmuş ve şu açıklamayı yapmış:
2020-YKS yaklaşık 2 buçuk milyon adayın katılımıyla üç oturum hâlinde 188 sınav merkezinde güvenle ve başarıyla tamamlanmıştır. Soru havuzu ülkemizin farklı üniversitelerinden binlerce akademisyenin katılımıyla oluşturulmaktadır. Kurumumuz yönetiminin millî, manevi değerlerimiz ve toplumsal değer yargılarımız konusundaki hassasiyeti açıktır. 2020 YKS’nin TYT oturumunda yer alan Türkçe alanındaki ilgili sorunun içeriği hakkında inceleme başlatılmıştır. Sorumlu kişiler soru hazırlama süreçlerinden çıkartılacaktır.” 
Sayın Aygün, Mabel Matiz’le ilgili soru hazırlayanları süreçlerden çıkaracakmış. Ekin Gün arkadaşımın dediği gibi galiba ÖSYM saçmalama hakkını kullanmış. Arkadaş ne var böyle bir soru sorulduysa. Özgürlük alanlarını böyle açıklamalarla niye kısarsınız ki! Böyle saçma açıklamalar en çok AK Parti ve Başkan Erdoğan'a zarar veriyor. 
Mabel Matiz’le ilgili soru hazırlayanlar süreçlerden çıkarılacaksa ÖSYM Başkanı Halis Aygün’e bir önerim var:
Geçmişe dönük bir araştırma yapsın. Şayet Zeki Müren, Bülent Ersoy’la ilgili soru hazırlayanlar varsa onları da süreçten çıkarsın. Hatta Elton John, Rock Hudson, Freddie Mercury hakkında soru hazırlayanları savcılığa şikâyet edip tutuklatsın. Böylesi daha temiz olur.
 
CEM KÜÇÜK'ÜN DİĞER YAZISI İÇİN TIKLAYIN

Bataklık operasyonu, lüks arabalar, Nevzat Kaya...

 
 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.