Koronaya iyi geliyor diye ilaç reklamı yapan ünlüler

A -
A +
Aralarında Seda Sayan da var, Şeyma Subaşı da. Seren Serengil de var, Seda Akgül de. Neymiş, bir ilaç varmış, Covid-19’a iyi geliyormuş. Milleti böyle kandırıyorlar. Yazıklar olsun size. Milletin duygularıyla böyle oynanır mı? 
Ercüment Ovalı daha aşıyı bulmadan “2 milyon adet bulduk ürettik” dedi. “Hayvanlar üzerinde ağustos ortasında denemelere başlayacağız” dedi. Ya bir kişi çıkıp da “Hocam sen ne yapıyorsun?” demedi, diyemedi.
Arkadaş Covid-19 bir virüs ve virüsü yok etmek için aşı lazım. Aşı yoksa virüs geçmez. Dünyanın en iyi doktorları bile temkinliler. “Aşıyı bulmak zaman alacak” diyorlar. Bizde maşallah aşıyı bulmayan bir ben kaldım. Herkes o kadar emin ki kendinden. 
Yahu bilimle şaka olur mu? Karşımızda ciddi bir hastalık var. Hasta olup iyileşenler neler anlatıyorlar. “Bilsek bu sıkıntıyı yaşayacağımızı elimizi camdan bile sarkıtmazdık” diyen bile var. Şimdi bu kadar önemli meselede hâlâ milletle dalga geçen var. Ayıptır, yazıktır.
İsimlerini yukarıda yazdım. Bu isimler bir ürünün koronavirüse iyi geldiğini söyleyerek reklamını yapıyorlar. Ardından ürünün bakanlık onayında olmayan ruhsatsız olduğu ortaya çıktı. Araştırmadan, bilmeden bir ilaç Covid-19’a iyi geliyor denir mi? Cehaletin bu kadarı inanın fazla. 
Tepkiler artınca ürünün sosyal medyada reklamını yapan isimlerden biri olan Seda Sayan, "Eczanede satılıyor" dedi. Eczacılar Odası bu iddiayı anında yalanladı. Şikâyetler artınca Ticaret Bakanlığı harekete geçti ve ürünün tanıtımı gerçekleştiren ünlü isimlerle ilgili ilgili soruşturma başlatıldı. 
6 ünlü ismin her birine 104 bin lira para cezası verildi. Biri çıkıp da özür dilemedi. Milletin sağlığıyla oynuyor bu cahil tayfası. Sağlık bu, işin şakası yok. Bu isimlerin milyonlarca takipçisi var. Tanıttıklarını sorgulamadan gidip alan var. Ya bu sahte ürünü alanlardan biri ölse ne olacak? Bu ayakkabı mı, gömlek mi ki, tanıtımını yapıyorsunuz. Bakın bu sahte ürünün tanıtımını yapanlar Amerika’da olsa kariyeri bitmişti. Örnek mi? Doktor Mehmet Öz. 

Mehmet Öz’ün yerle bir olan kariyeri 
Amerika’da yaşayan Mehmet Öz’ün kariyeri yerle bir oldu. Nasıl mı? Anlatayım. İlk olay 2011’de oldu. Mehmet Öz, süpermarketlerde satılan elma suyundaki arsenik oranının çok yüksek olduğunu iddia edince, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) ile ters düştü.
FDA, karşı atağa geçti ve halka “Endişelenecek bir durum yok” mesajını internet sitesi ve Facebook sayfasına koydu.
Dr. Öz, elma suyundaki arsenik oranın yanlış ölçülerek düşük gösterildiğini savunurken, FDA ise Türk doktor Mehmet Öz'ü “Organik ve inorganik arsenik arasındaki farkı göz ardı etmekle” itham etti. 
Bu iş çok büyümedi ama Öz ilk darbeyi almıştı. İkinci olay 2014’de oldu. Mehmet Öz diyet ürünlerini “mucize ilaç” diye tanıttı. Ancak kullananlar zayıflamadığı gibi bazı organları da bozuldu. Bunun üzerine ABD Senatosu Öz’ü ifade vermeye çağırdı. O kadar sert sorular soruldu ki, Öz cevap bile veremedi.
Mehmet Öz'ün tüketicileri korumakla sorumlu Federal Ticaret Komisyonu tarafından ABD Senatosunda ifadeye çağrılması Amerika’da geniş yankı uyandırdı. ABD'li yetkililer, Öz'ün izlenme rekorları kıran gündüz kuşağındaki TV programında zayıflama ürünlerinden 'mucize ilaç' diye bahsetmesini “dolandırıcılık” ve “halkı reklam yoluyla kandırma” olarak nitelediler.
Demokrat Partili Claire McCaskill “yeşil kahve çekirdeği”, “ahududu ketonu” ve “Garsinya Kamboçya” haplarıyla ilgili Dr. Mehmet Öz ve ürün satışı yapan firma temsilcilerine şu soruyu sordu. Öz'e TV programında yaptığı konuşmaları hatırlatarak “Doğru olmadığını bilmenize rağmen nasıl ucuz bir şov yapıyorsunuz? Elinizde bir kanıt var mı? Bunlarla ilgili bildiğim tek deney Hindistan'da üretici firma tarafından parayla yaptırılmış" dedi. Mehmet Öz utanıp sıkılarak "Bu diyet ürünlerinin işe yarayıp yaramadığı konusunda henüz bir sonuca varmadım” deyince kariyeri yerle bir oldu.
Uzunca bir zaman ekrana çıkamadı. Kariyerini daha yeni yeni topluyor. O da Fox News’e çıkarak. Kendisini Trump ve bazı Cumhuriyetçiler dışında ciddiye alan yok. Eski hâlinden eser yok şimdi. 
Korona dolayısıyla Trump’ın hoşuna giden cümleler kurdu. Trump da kendisini bir iki övdü. Öz hâlâ aklını başına almamış. Gene bazı ilaçları övüyor.
Amerika ile Türkiye’nin farkı şu: Halkı reklam yoluyla kandırma her yerde var ama orada ünlülere sert yaptırımı var. Bizde göreceksiniz bu ünlülere bir şey olmayacak ve halkı başka ürünlerle kandırmaya devam edecekler. 
 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.