Siyasette her parti birbiriyle iş birliği yapabilir

A -
A +
Türk siyasetinde geçmişte liderler birbiriyle atıştılar, hatta sert sözler söylediler. Menderes'le İnönü, Demirel'le Ecevit, Özal'la Demirel, Çiller'le Yılmaz bunun en bariz örnekleri. Sonra bu sözler unutulur, geçer gider. Kimse hatırlamaz da kimin kime ne dediğini. Devlet Bahçeli Meral Akşener'e eve dön çağrısı yaptı. Tayyip Erdoğan buna destek verdi. Hâlbuki partiler birbirlerini sert şekilde eleştiriyorlardı. O yüzden yarın her parti diğeriyle iş birliği yapabilir. Bunun tek istisnası Cumhur İttifakı içindeki partilerin HDP ile yan yana gelmesidir. İyi Parti bile ciddi mesafe koydu arasına. Çünkü PKK'nın siyasi kanadıyla beraber anılmak, istenilen şey olamaz. Bazı genç arkadaşlar bu nasıl olur diyorlar. Yani birbirlerini itham eden partiler nasıl bir araya gelebilir diye merak ediyorlar. II. Dünya Savaşı'ndan sonra Churchill ile Stalin Yalta'da aynı masada buluştular. Tarihte en olmaz denilen müzakere budur.
En çok dikkat etmesi gerekenler de gazeteciler. Çünkü bir bakmışlar ki, en sert eleştirdikleri Erdoğan ve Akşener yan yana gelmişler. Sonra hüsran yaşamasınlar. Bu benim için de geçerli. Tarihi az çok bildiğim için ben buna şaşırmam. Ama bazı genç ya da az okuyan arkadaşlar tuhaf karşılayabilirler. Benden söylemesi.

CEM KÜÇÜK'ÜN DİĞER YAZISI İÇİN TIKLAYIN

Gazla çalışan siyasetçi: Muharrem İnce
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.