İsrail’in cinayet şebekesi

A -
A +
İsrail Orta Doğu coğrafyasında güçlü devletlerden biri. Bunu mümkün kılan unsurların başında da MOSSAD geliyor. 
İkinci Dünya Savaşı’ndan beri MOSSAD hedefine koyduğu kim varsa bir şekilde öldürdü ya da yakaladı. Yıllar sonucu İsrail’de böyle bir kültür oluştu. 
İsrail, İran’la kıyaslayınca hareket kabiliyeti daha güçlü bir ülke. Ayrıca daha netice alabilen eylemleri var. Devlet suçu işlese bile yanına kâr kalacağını bildiği için İsrail daha pervasız!.. 
Son 12 yıldır İsrail’in hedefinde hep İranlı bilim insanları ve nükleer fizikçiler vardı. Sistematik bir şekilde bu bilim insanlarının bir kısmı MOSSAD tarafından öldürüldü. 
Ardeşir Hasanpur, İsfahan'daki uranyum tesisinin önde gelen bilim insanlarından biriydi. 2007’de MOSSAD tarafından öldürüldü. İngiliz Daily Telegraph İsrail'in, Tahran'ın nükleer silah programını bozmak için doğrudan askerî müdahale yerine sabotaj, paravan şirketler ve çift taraflı ajanlar yöntemlerini kullandığını söylediğini yazmıştı. 
Nötron aktarımı uzmanı fizik profesörü Daryus Rıza 2011’de öldürüldü. Ocak 2010’da Mesud Ali Muhammedi, arabasının yakınlarında patlayan bir bomba sonucu hayatını kaybetti. 29 Kasım 2010’da Mecid Şehriyari ve Feridun Abbasi arabalarına yerleştirilen patlayıcılarla düzenlenen eş zamanlı suikastlara kurban gitmişti. 
Sonuncu halka Muhsin Fahrizade oldu... MOSSAD uzun zamandır peşinde olduğu nükleer fizikçi Fahrizade’yi öldürdü. İran bu suikasttan öyle şoke oldu ki, verilen bilgilerin hepsi birbiriyle çelişiyor. Kasım Süleymani istihbaratta neyse Fahrizade nükleer fizikte oydu... İran Fars Ajansı'nın verdiği bilgi başka, İranlı yetkililerin verdiği bilgi başka. Çelişkili ifadeler var. Bu da İran’ın paniklediğini gösteriyor. 63 yaşındaki nükleer fizikçi Fahrizade'nin aynı zamanda İran Devrim Muhafızları’nın üyesi olduğunun da altını çizelim...
Benim sorduğum uzmanlar Fahrizade’nin arabasının patlatıldığını söylüyorlar. Çünkü zırhlı araca biniyor. Fahrizade’nin öldürülmesi için aracın patlatılması gerekiyormuş. Gerekmedikçe araçtan inmeyen birinin araçtan inmesini sağlamak gerekiyor. Suikast uzaktan kumandalı silahlarla mı yapıldı yoksa aktif suikastçılar mı kullanıldı, burası muamma. Zaman içerisinde MOSSAD yetkilileri araştırma yaparsa öğreniriz detayları.
Şunu da biliyoruz: Hamas komutanlarından Mahmud Abdurrauf el-Mabhuh, Dubai’de kaldığı lüks bir otel odasında öldürülmüştü. 11 MOSSAD ajanı Avrupa pasaportlarıyla otele girmişler ve iğneyle el-Mabhuh’u öldürmüşlerdi... Yani MOSSAD cinayet şebekesi gibi çalışıyor ve her yöntemi kullanıyor. Adam devşirmekte de iyiler. İçeriye adam sokmakta da mahirler...
Peki İran bunun intikamını alır mı? Deneyecektir. Kasım Süleymani’nin hesabını soramadılar. ABD’de Biden iktidarda artık. İran’la normalleşmek istediği biliniyor. Bu ara süreçte İran bir şey yaparsa Biden’ın elini zayıflatabilir.
Gene de belli olmaz. İran, “Bu kaç oldu” deyip intikam almak ve iç kamuoyunu rahatlatmak için bir şeyler yapabilir...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.