Gara Şehitlerimiz HDP ve Gergerlioğlu için sonun başlangıcı oldu

A -
A +
Gara’da 13 şehit verdik. Daha işin ne olduğu belli olmadan HDP’li Hüda Kaya ve Ömer Faruk Gergerlioğlu hemen BAE’nin finanse ettiği Ahval’a bağlandılar. 13 asker ve polisimizi Türk devleti kasıtlı öldürdü dediler. 
Aslında dananın kuyruğu orada koptu. Süleyman Soylu ve Hulûsi Akar tek tek şehitlerimizi PKK katletti demesine rağmen HDP hâlâ Türk Silahlı Kuvvetleri bu işin arkasında yalanını sürdürdüler. HDP için de Gergerlioğlu için de yapacak bir şey kalmadı. Gergerlioğlu ve Hüda Kaya’yı savunanlar ya da muhalif gibi gösterenler büyük aymazlık içindeler. Bu isimler muhalif değil teröristler!..
HDP kendisini kapattırmak için her şeyi yaptı. Gergerlioğlu mutlaka tutuklanacak. Aynı şey Hüda Kaya için de geçerli.  Artık yapacak bir şey kalmadı.  Gergerlioğlu PKK ve FETÖ’nün sesidir. Türk devletine dışarıda yüzlerce kez şikâyet etmiştir. Uyduruk gerekçeler üretmiştir. Devletimize katil demiştir. Bir kez bile şehitlerimiz için ağzını açmamıştır. 
Gelelim kapatma davasına. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin AYM’ye HDP’yi kapatmak için dava açtı. Çok gerekçesi var. Yasa net. Siyasi Partiler Yasası’nın 103. maddesinde, bir siyasi partinin Anayasa’nın 68. maddesinin 4. fıkrası hükümlerine aykırı eylemlerinden ötürü temelli kapatılmasına, ancak bu nitelikteki fiillerin işlendiğinin ve odak hâline geldiğinin Anayasa Mahkemesi’nce tespit edilmesi hâlinde karar verileceği belirtilmiş.
Fıkranın devamında da bir siyasi parti, bu nitelikteki fiiller o partinin üyelerince yoğun bir şekilde işlendiği ve bu durum o partinin tüm organlarınca zımnen veya açıkça benimsendiği yahut bu fiiller doğrudan doğruya anılan parti organlarınca kararlılık içinde işlendiği takdirde, söz konusu fiillerin odağı hâline gelmiş sayılacağına işaret edilmiştir.
Bu arada Avrupa ne der, diye endişelenmeler var. Endişelenmesinler. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi terörün kınanmamasını dahi siyasi partilerin kapatılması için yeterli bir gerekçe olarak kabul etmiştir. Siyasi parti yönetici ve üyeleri demokratik ilkeler çerçevesinde faaliyetlerine devam etmeli, terör örgütleri ile irtibatlı ve iltisaklı olmamalı, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmayı ve ortadan kaldırmayı amaçlamamalıdır. 
İspanyol rapçi Pablo Hasel Twitter’dan ETA’yı övdüğü ve şarkılarında methettiği için 18 ay hapis cezası aldı. AİHM ağzını bile açmadı. Kanunlar sarih. Bize ayrı onlara ayrı değil. Bizim yaşadıklarımızı AB yaşasa daha ağır önlemler alırlardı. 
HDP bir kez bile öz eleştiri yapmıyor. Cinayetlere ortak oluyor. Şehitlerimiz için kınama bile yapmıyor. Kendileri etti kendileri buldu
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.