ABD’nin 60 bin kişilik gizli ordusu

A -
A +
Hep söylüyorum, bazen içeriye çok kapanıyoruz. Dışarıda ne olup bittiğine pek bakmıyoruz. Newsweek’in geçenlerde yayınladığı bir haber ABD’nin nasıl bir hazırlık içerisinde olduğunu gösteriyor. 
Newsweek'te  2 yıl süren bir ordu araştırmasının raporu yayımlandı. Rapora göre, Pentagon son 10 yılda yaklaşık 60 bin kişilik büyük bir gizli ordu kurmuş. Ordunun sivil görevler dışında sosyal medyayı da manipüle etmek için kullanıldığı belirtildi. 
Bu sayının CIA'in "yeraltı" görevli personel sayısından 10 kat daha fazla olduğunu belirtti. Newsweek'e göre "gizli" askerler, ülke içinde ve yurt dışında faaliyet göstererek verilen görevleri askerî üniformayla veya sivil kılığına girerek yerine getiriyor...
Pentagon'un bu programında yer alan yaklaşık 130 özel şirket her yıl en az 900 milyon dolar harcıyor. Bu şirketler, sahte isimler altında çalışan kişiler için sahte belgeler oluşturuyor. Faturalarını ve vergilerini karşılıyor. Orta Doğu ve Afrika'nın en ücra köşelerinde bile dinleme ve gözetim için özel cihaz ve ekipman üretiliyor.
Gizli ordunun yarıdan fazlasını ABD Ordusu Özel Harekât Kuvvetleri oluşturuyor. Temel görevleri ise savaş bölgelerinde ve hasım ülkelerde "terörist takibi" yapmak. Bu ordunun en yeni ve en hızlı büyüyen grubu, sahte isimler altında çalışan ve internette bilgi toplayan siber savaşçılar. 
Bu savaşçılar ayrıca sosyal medyada etki kampanyalarına katılıyor. Yani ABD'nin gizli ordusu sosyal medyayı manipüle etmek için büyük bir çaba harcıyor. Newsweek haberinde ABD'yi Rus ve Çinli casusları kınadığı şeyi yapmakla suçluyor. Derginin bu gizli ordu hakkındaki özel raporu, 600'den fazla öz geçmişin, bin iş ilanının, düzinelerce Bilgi Edinme Özgürlüğü Yasası talebinin ve katılımcılar ile yapılan görüşmelerin incelenmesini içeren 2 yıllık bir araştırmanın sonucu.
Düşünün Pentagon bünyesinde 60 bin kişilik özel ordu kuruluyor. Hasım ya da terörü destekleyen ülkelere gidiyorlar. Oraya yerleşip kendilerine verilen görevleri ifa ediyorlar. Bu, adam öldürmek de olabilir sabotaj yapmak da. Maddi sıkıntıları yok... 
Sosyal medyayı da kullanıyorlar. ABD’nin ihtiyaç duyduğu manipülasyonları yapıyorlar. Yalan yayıyorlar. 
Habere göre böyle bir oluşum 2011’den beri var. Acaba dünyanın hangi yerinde ne gibi işler yaptılar? Hangi suikastları yaptılar? Hangi toplumsal olayları çıkardılar?
Tabii bir diğer konu, bu haberler niye şimdi yapılıyor? Bir yandan ABD’nin gücünü gösteriyorlar, bir yandan da demokrasi havariliğine bürünüyorlar. 
Aslında ABD ordusunun PR’ını yapıyorlar. “Biz çok güçlüyüz” diyorlar. Dünyaya da mesaj veriyorlar.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.