FETÖ’cülerin Kemalist avukatı FETÖ borsasından tutuklandı

A -
A +
Türkiye'de bu işi ilk yazan kişiyim. Fuat Uğur’la Medya Kritik’te önceki yıllarda konuyu gündeme getirdik. FETÖ’cü zengin iş adamlarının avukatlığını yapanlar Kemalistlerdi. Ama sadece zengin iş adamlarının avukatlığını alıyorlardı. 
Hüseyin Ersöz, Kazım Yiğit Akalın, Serkan Günel, Turgut Kazan ve Aslı Kazan FETÖ’cü zengin iş adamlarının davalarına bakıyorlardı. Kendilerine itiraz geldiğinde, “Ama onların da savunmaya ihtiyacı var” diyorlardı. Bir tane savundukları fakir FETÖ’cü yoktu. Ya da Zekeriya Öz, Ekrem Dumanlı gibilerin de avukatlığını almıyorlardı. 
Daha önce yazmıştım, gene hatırlayalım. Hüseyin Ersöz ve Kazım Yiğit Akalın sözde FETÖ’ye karşıymış gibi kendilerini savunan bu iki avukat FETÖ’nün en büyük iş adamlarının avukatlığını yapıyorlar. Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu’nun avukatları Hüseyin Ersöz ve Kazım Yiğit Akalın FETÖ’cü Ömer Faruk Kavurmacı’nın avukatlığını yapıyorlar. Kazım Yiğit Akalın İzmir'deki FETÖ'nün “Babalar Grubu”ndan FETÖ’cü iş adamı Abdullah Kavuk’un da avukatlığını yapıyorlar. 
OdaTV, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu ve Soner Yalçın yıllarca bazı avukatlara FETÖ borsası suçlamasında bulundular. Ama meğer kendi avukatları FETÖ borsasının kralını kurmuş! Kazım Yiğit Akalın, FETÖ borsasından tutuklandı...
Bakın Akalın nasıl bir ağ kurmuş. Sabah gazetesinden Atakan Irmak’ın haberini okuyalım: 
Akalın'ın FETÖ borsasını nasıl ilmek ilmek kurduğu ayrıntılarıyla ortaya çıktı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma ayrıntılarına göre; soruşturma ünlü bir bilişim şirketinin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı G.Ç.'nin savcılığa gelerek ihbar etmesiyle başladı.
G.Ç, savcılığa gelerek, babası Ş.Ç.'nin geçtiğimiz kasım ayında FETÖ üyeliği suçlamasıyla gözaltına alınmak istediğini anlattı. Devamında ise, babasının Covid-19'a yakalanması nedeniyle gözaltına alınmadığı, daha sonra geçtiğimiz ocak ayında ise kendi avukatları olan Mehmet Asım İplikçioğlu'nun kendilerine "Dosyada gizlilik kararı var. Bilgi alamıyoruz. Ancak bir gelişme olduğunda haber vereceğim" dediğini aktardı.
Geçtiğimiz mart ayında Avukat Mehmet Asım İplikçioğlu'nun ofislerine gelerek "bir şahıs bana ulaştı. Dosya içeriği ile ilgili bilgiler verdi" dediğini söyledi. G.Ç, devamında avukatın kendisine bu aracı sayesinde babası Ş.Ç.'nin ifade verdikten sonra serbest bırakabileceklerini ancak bunun karşılığında 150 bin dolar para istediklerini belirtti.
İş insanı G.Ç. babası için yapılan söz konusu teklif üzerine harekete geçerek savcılığa ihbarda bulundu. İhbar üzerine başlatılan soruşturmada kurulan organizasyonda, organizatörün, Cumhuriyet gazetesi yazarları Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu'nun avukatı Kazım Yiğit Akalın olduğu belirlendi.
Savcılık 2 şüpheli avukatla ilgili başlattığı soruşturmayı genişletti. Akalın'ın irtibatlarına yönelik teknik takip ve HTS incelemesinde bulunuldu. Akalın'ın 4 kişi ile daha irtibatı belirlendi. Savcılık bu tespitler üzerine 6 kişilik FETÖ borsası şebekesine operasyon düzenledi.
Kazım Yiğit Akalın ve iş birliği yaptığı bir polis tutuklandı. Ee OdaTV ekibi, Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan avukatınız FETÖ borsasının kralını kurmuş. Doğru söyleyin siz de ucundan tırtıkladınız mı? Millete iftira attınız yıllarca ama çukura siz düştünüz. 
Her kritik olayda firari olan Soner Yalçın 4-5 gün önce gene izne çıkmış. Millet ne olduğunuzu biliyor artık. Gerçi iki Barış’la Soner yolları ayırdılar. Sebebi ne ola ki?
Bildiğimiz bir şey varsa o da bu tiplerin tek dertlerinin kendi çıkarları olduğu ve bol bol sağa sola iftira attıkları. 

 
CEM KÜÇÜK'ÜN DİĞER YAZISINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN
Cumhuriyet gazetesi FETÖ’yle iş birliği yaptıklarını kabul etti 
 
 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.