Hedef şüphesiz Türkiye

A -
A +
Hrant Dink Cinayeti işlendiğinde hedef Avrupa’ya, “Bakın Erdoğan iktidarda ama gayrimüslimler onun iktidarında öldürülüyor” mesajı vermekti. 
Başörtülü Cumhurbaşkanı Çankaya’ya çıkamaz dediler. Danıştay Saldırısı, Atabeyler Çetesi hepsi AK Parti’yi hedef almıştı. Tabii ki o zamanlar Başbakan olan Sayın Erdoğan’ı da... 
Sonra 7 Şubat 2012 MİT krizinde de hedef hem Fidan hem de Erdoğan’dı. 17-25 Aralık net darbe girişimiydi. MİT tırlarının durdurulması, Suriye tapesinde hedef Erdoğan ve Türkiye’ydi. 7 Şubat ve 17-25 Aralık’ta önce Erdoğan’ın etrafı biçilecek, sonra Erdoğan’a sıra gelecekti. Dönemin Başbakanı lafı FETÖ’cü savcılar tarafından boşuna edilmedi. 
Nitekim iş geldi 15 Temmuz’a... Darbe girişimi, Erdoğan’ın milleti meydanlara çağırmasıyla önlendi. 17-25 Aralık’ta FETÖ argümanlarına bel bağlayanlarla şimdi Süleyman Soylu’yu hedef alanların amacı aynı. CHP 17-25 Aralık’ta, “Erdoğan kaçacak” diyordu. “Erdoğan yargılanacak” diye vaveyla koparıyorlardı. O zaman da sosyal medyada kıyameti koparanlarla şimdi kıyameti koparanlar aynı kişiler. Bakın sosyal medyaya, hep aynı tipler...
Süleyman Soylu geçen akşam Habertürk’te söyledi. “Ben özne değilim, hedef Türkiye.” Dün Devlet Bahçeli söyledi: “Hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı'nın boynuna tasma geçiremeyecek. Buna da hiçbir alçağın gücü ve nefesi yetmeyecektir.”
Hedef Türkiye... Doğu Akdeniz’den Libya’ya destanlaşan Türk dış politikası var. Bir NATO üyesine SİHA sattık. PKK elebaşları birer birer öldürülüyor. Önemli FETÖ’cüler yurda getiriliyor. 
Pandeminin bitmesiyle ekonomi de iyileşecek. Ama birileri ısrarla erken seçim diyor. Erdoğan’ı Netanyahu’ya benzetiyor. Sokaklardan medet umanlar var. 
Gene Erdoğan’ın etrafı hedef alınıyor. Gene Türkiye hedefe konuluyor. Ama biz bu oyunu biliyoruz. Sonuç belli: Yenileceksiniz... Aynı şeyi yapıp farklı sonuçlar bekliyorsunuz... 
Bu yazıyı bitirirken Devlet Bahçeli’nin dünkü konuşmasındaki tarihî cümleleri şuraya bırakıyorum ve herkesin bu sözleri aklından hiç çıkarmamasını rica ediyorum:
“Emel sahipleri kartlarını açık oynamaktadır. Asıl mesele gündemi işgal eden iddia ve isnatların hem taraflarından hem de cesametinden çok daha ötesidir. Türk milletinden öç almak için kuyruğa giren yerli ve yabancı mihraklar tacizlerine, tahriklerine, tahrip gücü yüksek şer kampanyalarına şu günlerde hız vermişler, derinlik katmışlardır. Herkesi uyarıyorum, hedef Türkiye’mizdir. Surda gedik açmak gayesiyle, hatta kale duvarlarımızı yıkmak maksadıyla sinerjisini ve sistemsel enerjisini Türk ve Türkiye düşmanlığından alan bir tezgâh kurulmuştur. Bu menfur tezgâhın siyaset taşeronları, medya teşrifatçıları, sivil toplum tertipçileri, suç ve terör örgütü temincileri, özellikle de dış tedarikçileri vardır ve bellidir. Türkiye’nin üzerine gölge düşmesi, siyasi ve hukuki çözülme yaşaması konusunda alçak bir rekabet maalesef devrededir... Amaç, Türkiye’nin uluslararası camiada itibarını lekelemektir... Amaç, Türkiye’nin mukavemetini kırarak her türlü müdahaleye açık hâle getirmektir. Daha vahimi ise devletle millet arasındaki güven bağlarının kopuşuna hizmetle birlikte, nihai aşamada doğal veya doğacak şikâyetlerin birbirine eklemlenmesini kışkırtıp devlete ve hükûmete karşı toplumsal bir direnişin gerekçesini teşkil etmektir..."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.