Kemal Kılıçdaroğlu kararlı, aday olacak

A -
A +
Kemal Bey kaç seferdir “erken seçim” çağrısı yapıyor. “Sandık gelsin” diyor. Hemen seçim diyor... Diyor da diyor...
Pandemi etkisiyle tüm dünyada daralan ekonomiye güveniyor Kemal Bey. Milletin AK Parti ve Erdoğan’ı ilk seçimde indireceğini düşünüyor.
2010’da CHP Genel Başkan olan Kemal Bey o gün bugündür her seçimi kaybetti. Normalde elli kere istifa etmesi gerekirdi ama etmedi...
2018’de Abdullah Gül’ü aday yapmak istedi. Olmadı. Merak Akşener işi bozdu. 2019 yerel seçimlerinde sağ tandanslı adaylarla İstanbul ve Ankara’yı kazandı. Bursa’da bile son ana kadar iddialıydı. 
2023’te seçim var. CHP’lilerden edindiğim izlenim o ki, Kemal Bey gerçekten aday olmak istiyor. Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nun adaylığına sıcak bakmıyor. Çünkü bu iki isimden biri aday olursa o ilin belediyesi AK Parti’ye geçiyor. 
Ayrıca başka faktörler de var. Kemal Bey'in siyasi tarihi başarısızlıklarla dolu. Parlamenter sistem varken de Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemi varken de hep kaybetti. Siyasete böyle veda etmek istemiyor. Gerçekten bir başarı kazanarak veda etmek istiyor. CHP’nin sağ partiler karşısındaki makûs talihini kırmak istiyor. 
Bu bakımdan da yarıştan kaçmam diyor. Partim isterse niye olmasın diyor. Hatta parti içinden de kendisine çok destek var. CHP İzmir milletvekili Tuncay Özkan bunlardan biri. “Bu ülkenin Cumhurbaşkanlığı'na en çok yakışacak insandır. İnşallah böyle bir karar verir" dedi. Özkan devamında, "Ahlakı, erdemi, onuru, sadeliği, bilgisi, birikimi ülkemizi şu an içinde bulunduğu karanlıktan çıkaracak ilaçtır. Sayın Kemal Kılıçdaroğu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı ve Cumhurbaşkanlığı... Çünkü aday olursa kazanır, yüzde 100 kazanır. Ben buna her şey üzerine iddiaya girerim. Adaylığı ve Cumhurbaşkanlığı ülkemizin kurtuluşu olur” açıklamasında bulundu. 
Peki ortakları ne der? Yani özellikle İyi Parti. Meral Hanım tek bir ortak aday çıkmasından yana. Peki Kemal Bey'e sıcak bakar mı? Onu göreceğiz.
HDP kendi adayını gösterecek. Öyle görünüyor. Diğer küçük partilerin zaten söz söyleyecek pek durumları yok. 
Eğer son dakika bir değişiklik olmazsa Kemal Bey aday olacak gibi görünüyor. Bu kez kararlı. Kesin yeneceğini düşünüyor. Siyasete mağlubiyetle veda etmek istemiyor. Bekleyip göreceğiz...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.