BioNTech’in yan etkileri

A -
A +

Biliyorsunuz ben aşı taraftarıyım. Ama zorla değil. Gönüllülük esasına göre. Aşı karşıtları bizde de var, dünyanın her yerinde olduğu gibi. Geçen Politikyol sitesinde gördüm. Avrupa İlaç Ajansı (EMA), ağustos ayı başında yaptığı açıklamada, Pfizer-BioNTech ve Moderna’nın (mRNA) COVID-19 aşıları ile kalp iltihabı arasında nadiren görülebilecek olası bir bağlantı bulduğunu açıkladı. Açıklamada, aşıların faydalarının risklere göre daha ağır bastığı vurgulandı. O riskler şöyle:
1- BioNTech'in ciddi yan etkileri var. Bu etkiler neden dünyada kamuoyu açıklanmıyor?
2- Aşı emperyalizmi söz konusu. Avrupa ya da ABD aşısı yapmadan ülke dışına çıkmasına izin verilmiyor?
3- Çocuklara aşı vurulmasının propagandası yapılıyor. Ancak geleceğimiz olan çocuklarımızın ağır yan etkileri olan BioNTech aşısı vurulması aileleri çok korkutuyor. Kimse yan etkisi olmaz demiyor.
4- Aşı karşıtlığının temel nedenlerinden biri de BioNTech yan etkileri MRNA dedikleri canlı aşıların gelecekte yol açacağı komplikasyonlar.
O yüzden imza atılıyor, uzun vadede çıkan yan etkilerken aşı sorumlu değildir, diye.
Hatta geçen haftalarda programımda söylemiştim, BioNTech kalp iltihabı yapıyormuş, diye. Birilerinin buna açıklık getirmesi lazım.

 CEM KÜÇÜK'ÜN DİĞER YAZISI 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.