Suriye, McGurk ve YPG

A -
A +
Önceki gün MİT Suriye’de önemli bir işe imza attı. Suriye’nin Kamışlı bölgesinde düzenlediği nokta operasyonda, INTERPOL tarafından  Kırmızı Bülten’le aranan PKK Merkez Komite Üyesi "Haydar Varto" kod adlı Engin Karaaslan’ı öldürdü.  
 
PKK’ya 1980’li yıllarda katılan Engin Karaaslan 1990’lı yıllarda Şam’da Abdullah Öcalan’dan bizzat eğitim almış, 2000’li yıllarda PKK Ermenistan Temsilciliği görevini üstlenmiş ve KCK Adalet Divanı Üyesi olarak görev yapmıştı. 
 
2019 yılından bu yana Suriye’de bulunan Karaaslan, en son PKK’nın Suriye’deki en üst yürütme organı PKK Suriye Sekretaryası Üyesi ve PKK/KCK Suriye Genel Sağlık Sorumlusu olarak görev yapmaktaydı.
 
Örgütte bulunduğu süre içerisinde Tunceli, Amanos ve Kandil’de silahlı alanda üst düzey yöneticilik ve çok sayıda eylemin planlamasını bizzat yaptığı bilinen Engin Karaaslan MİT’in hedef listesindeydi. 
 
MİT’in sahadaki ajanları vasıtasıyla Kamışlı’da faaliyet gösterdiği tespit edilen Engin Karaaslan, Kamışlı-Haseke anayolu üzerinde
Eli Fero mevkiinde SİHA operasyonu ile etkisiz hâle getirildi.
 
MİT’in yaptığı bu operasyonla bugüne değin Suriye’de en üst düzeyde bir terörist etkisiz hâle getirilmiş oldu. 
 
Bu önemli bir başarıydı. Erdoğan’ın Soçi dönüşü yaptığı gazetecilere Amerikalı Komutan McGurk hakkında dediklerini de yanına koymak lazım. Erdoğan şöyle dedi: 
 
“McGurk… Bu aslında teröre destek veren bir isimdir. Bu adam PKK/YPG/PYD’nin âdeta yönetmeni durumundadır. Tabii benim bu ifadem birilerini ciddi manada rahatsız edecektir. Bunu da biliyoruz. Ama terör örgütleri ile el ele, kol kola oralarda dolaşan adamdır bu. Benim teröristlerle mücadele verdiğim bir bölgede bunun onlarla kol kola dolaşması beni ciddi manada rahatsız etmektedir. Şu anda da onun bu terör örgütleriyle iç içe olması, beraber olması, konumunu zaten ifade etmektedir. Er veya geç Amerika buradan çıkmalı ve burası Suriye halkına bırakılmalı.”
 
Aslında Suriye’de Engin Karaaslan’ın öldürülmesi ABD yönetimine bir gönderme. “Sen YGP’yi McGurk üzerinden korursun ama ben de himaye ettiğiniz Karaaslan’ı öldürürüm” demiş oldu. 
 
Suriye’de sırada Ferhat Abdi Şahin var. Amerika istediği kadar korusun, Türk devleti vakti zamanı geldiğinde Abdi Şahin’e de gerekeni yapacaktır. 
 
Abdi Şahin’in, “ABD bizi yarı yolda bırakmayacak” demesi boşuna değildir. Çünkü korkudan öldüğü de bilinen bir gerçek.
 
CEM KÜÇÜK'ÜN DİĞER YAZISINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN
PARLAMENTER SİSTEME DÖNÜŞ OLUR MU?
 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.