Terörle mücadele ve Avrupa’nın ikiyüzlü tutumu

A -
A +

Terörle mücadelenin ülkeler için ne kadar önemli olduğu ortada. Türkiye terörle mücadelede en öne çıkan ülke. Yaklaşık 40 yıldır çeşitli terör örgütleriyle uğraşıyoruz. PKK, DHKP-C ve son olarak FETÖ bize diz çöktürmek için her şeyi yaptı ama başaramadı. 

Müktesebatını kabul ettiğimiz Avrupa Birliği ve yakın ilişki içerisinde olduğumuz ABD ne yazık ki terörle mücadelede bizi hep yalnız bıraktılar. ABD’nin YPG’ye verdiği açık destek herkesin malumu. Bu desteği de artırarak devam ettiriyor. 

Kâğıt üzerinde YPG terör örgütü ama pratikte bu bir şey ifade etmiyor. Türkiye’nin hassasiyetlerini anlamıyor ABD. Kulaklarını tıkıyor. Ankara’dan gelen haklı eleştiri ve talepleri ise görmezden geliyor. Hâlbuki NATO üyesi bir ülkenin terörle mücadelesi konusunda çok daha hassas olunabilir. 

AB üyesi ülkeler daha da ikiyüzlü... Bakın Danimarka’dan örnek verelim. Danimarka PKK konusunda gerekeni yapan bir ülke değil. Türkiye konusundaki yanlı yayınları ve FETÖ’cülerü korumasıyla bilinen Euronews’ten okuyalım: 

"Danimarka, Almanya ile ortaklaşa düzenlediği operasyonda Suriye'nin kuzeyindeki bir kamptan 14 çocuğuyla getirilen Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) üyesi üç Danimarkalı kadın hakkında ‘terörizmle bağlantılı olma’ suçundan tutuklama kararı aldı.

‘Terör faaliyetlerine destek’ ve ‘çatışma bölgesine yasa dışı yollardan seyahat ve ikamet etmek’ suçlarından haklarında soruşturma başlatılan üç anne polis tarafından havaalanında tutuklandı.”

Bakın ne güzel. Teröre destek diye üç Danimarkalı kadını uçaktan iner inmez tutukluyor Danimarka devleti. Yargılama yok, başka bir şey yok. Makul şüphe yetiyor. Tamam, kendi kuralları. Aynı hassasiyeti Danimarka neden PKK ve FETÖ için göstermiyor? FETÖ’cüler de PKK’lılar da rahat rahat geziyorlar orada. 

Kendi ülkelerine en ufak bir tehdit oldu mu ortalığı ayağa kaldırırlar ama başkasına olan tehdidi görmezler. Yazık ki ne yazık!..

CEM KÜÇÜK'ÜN DİĞER YAZISI İÇİN TIKLAYIN
Cennet Belgeleri ve Panama Belgeleri ne oldu, bilen var mı?

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.