Büyük hizmetler ve muhalefetin dili

A -
A +

Ülkede ekonomik anlamda sıkıntı olduğu muhakkak. Bunları sürekli ifade ediyoruz. İki yıldır hem dövizden hem de pandemi şartlarından dolayı enflasyon ve hayat pahalılığı olduğu su götürmez gerçek.

Dünyada da büyük sıkıntılar var. Enerji piyasasındaki arz sorunu ve artan maliyetler orada da işleri zorlaştırıyor...

Bütün bu olup bitene rağmen AK Parti ve Başkan Erdoğan hizmetlere devam ediyor. 1915 Çanakkale Köprüsü bunlardan biri. İki yaka yeniden birleşiyor ve gerçekten ülkemize kazandırılan önemli bir yatırım.

Başka alanlarda da yapılan devasa işler var. Yeni köprüler, havalimanları, yollar vb. AK Parti hizmet alanında zaten rakipsiz. Bunu partili partisiz herkes kabul ediyor.

Muhalefet ise işleri bozmak ya da tehdit etmekle meşgul. Kılıçdaroğlu "Kanal İstanbul’a yatırım yapmayın" diyor. "Müteahhitlerin yaptığı işlere el koyacağım, kamulaştıracağım" diyor. İyi Parti ise hâlâ şehit yakınına küfreden kişiyi partisinden kovamadı. Bu durumun kendilerine ne kadar zarar verdiğinin farkında değiller.

Bir yanda devasa hizmetler yapan bir parti. Diğer yanda şehit yakınlarına küfreden ve yaptırmam/ettirmem diyen anlayış. Millet aslında aradaki farkı görüyor. Tam 20 yıldır görüyor. O yüzden AK Parti hâlâ iktidar.

Gelin görün ki dövizdeki yükseliş ve hayat pahalılığı işi zora sokuyor. Paranın döviz karşısında erimesi can sıkıcı bir hâl aldı.

O bakımdan AK Parti iyi bir asgari ücret açıklarsa, 3600 Ek Gösterge çıkarsa, alım gücünü artırabilirse sıkıntı yaşamaz... Bunlar olmazsa o zaman yaşar.

Buradan sürekli hatırlatmakta fayda görüyorum. AK Partili milletvekilleri, belediye başkanları sokağa daha çok çıkmalı. Ekranlarda olmalı. Muhaliflerle tartışmalı. Özellikle tartışmaktan kaçmamalı. Sadece sosyal medyayı kullanıp, “Şunun düğünündeydik, bunun cenazesindeydik. Şu derneği ağırladık, bu istişareyi yaptık” gibi beylik ve hiçbir amaca hizmet etmeyen lafları daha az kullanmalı.

Gerçeklerle yüzleşmeli, halkın sıkıntılarını dinlemeli. “Bunları zaten yapıyoruz” diyen varsa ben de derim ki; biz niye görmüyoruz?

Sizinle zıt kutuplarda olanları da dinlemelisiniz. Farklı görüşleri olanlara da kulak kabartın. 2023, 2018’den çok daha zor olacak...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.