Karabük Demir Çelik’ten Türk lirasıyla alım yapmak yasak mı?

A -
A +

Üç gün önce, yani salı günü dolar bir ara 13,50’ye dayandı. Dövizin yükselmesi için hiçbir sebep yoktu. Faizlerin indirildiği gün olsa anlardık ama o kadar yükselmesi mantıksızdı.
Nitekim piyasalar bir günlüğüne de olsa yangın yerine döndü. Bu arada o gün kulağıma ilginç ve asla millî olmayan bir duyum geldi. Aşağıda ismi yazılı olan firmalar kütük demir almak için Karabük Demir ve Çelik Sanayi ve Ticaret AŞ’ye başvuruyorlar. Kaç ton istedikleri de yanlarında yazıyor.
IŞIK ÇELİK 2.000 ton
KAYIKÇI 1.500 ton
HAYRETTİN AYDIN 6.300 ton
TOPÇUGİLLER 3.000 ton
UYAR ÇELİK 750 ton
ÇAĞ ÇELİK 7.500 ton
Karabük Demir Çelik ödemeyi dolarla istiyor. Bu firmalar o an yani anlık olarak Türk lirasıyla ederi neyse onu yatıralım diyorlar. Firma kabul etmiyor. İlla dolarla ödeyeceksiniz diyor. Tabii kütük demir alacak firmalar Karabük Demir Çelik’e Türk lirasını kabul ettiremiyorlar!..
Allah aşkına size anlık doların karşılığı neyse yatıralım, bize kütük demir verin diyenlerin istediğini neden kabul etmediniz? Siz de Türk ekonomisi çöksün mü istiyorsunuz? Yaptığınız ayıp değil mi?
Tabii Karabük Demir Çelik’in cevap hakkı vardır. Şayet bu iddia doğruysa durum vahim demektir. İnşallah yalandır.

 

Cem Küçük'ün diğer yazısı 
"Ekonomi bitti, battı" diyenler!
 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.