Millî Güvenliği anlayamayan sözde gazeteci ve sözde aydınlar!

A -
A +

Muhalefet demokratik bir ülkenin olmazsa olmazıdır. Gerçekten itirazlar yüksek sesle dile getirilmelidir. Buna da kimsenin itirazı olamaz. 

Ancak aynı şey millî güvenlik konuları için geçerli değildir. Millî güvenliği ihlal ettiğinizde işin rengi değişir. Türkiye yakın zamanda FETÖ tehlikesini yaşadı. 15 Temmuz oldu. 

17-25 Aralık sürecinde aleni FETÖ’yü destekleyen bazı gazeteciler, televizyoncular ve akademisyenler de yargılandı. Kimi ceza aldı. Kimi az yattı kimi çok. Çünkü o kişiler FETÖ’cü değillerdi ama FETÖ’nün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı devireceğini düşünüyorlardı. Hâlbuki FETÖ millî güvenliğimize tehditti. 

Casus Metin Gürcan olayı bir turnusol kâğıdı. Sorsan akademisyen ama iki Avrupa ülkesinin diplomatıyla para ilişkisine girmiş. Bazıları diyor ki: “Efendim ne var bunda. Altı üstü danışmanlık yapıp para almış.” İyi de bir ülkenin konsolos çalışanlarının o ülkenin istihbaratına çalıştığını sokaktaki çocuk bile bilir. 

Otoparklarda, gizli yerlerde para almak nedir? Akademisyen dediğin bir düşünce kuruluşuna çalışabilir ama gizli ilişkilere girmez. Hele hele istihbaratçılarla. Metin Gürcan para karşılığı bilgi verdiği kişilerin kim olduğunu iyi biliyor. 

Barış Pınarı, Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı operasyonlarında açıkça Türkiye karşıtı tavır almış biri bu. Her kritik olay öncesi karşımıza Metin Gürcan çıkıyor. 

Bir de Metin Gürcan olayını basitleştirmeye çalışanlar var: Nevşin Mengü gibi... Nevşin Mengü, Mustafa Yeneroğlu'ndan alıntı yaptı ve itiraf gibi "Rapor yazıp satmak suç değildir. Sonunda DEVA'dan birisi açıklıkla söyledi" dedi. Yahu bu cümle başlı başına skandal! Metin Gürcan ne yaptığını gayet iyi

biliyor. Mustafa Yeneroğlu ve Nevşin Mengü gibiler şayet aptala yatmıyorlarsa yaptıkları şey casusluğu aklamak. 

Halk TV, KRT ve bilumum başkaları Metin Gürcan’ı bilerek ve isteyerek patlatmışlar. Metin Gürcan’ı parlatanlar arasında Barçın Yinanç ve Murat Yetkin de var. Barçın Yinanç dış kapının mandalı. Hürriyet Daily News’te Murat Yetkin’in dediklerini yapan biriydi. 

Ancak Murat Yetkin istihbarat işlerinden anlayan biri. Bu kadar adam varken İngilizce yayın yapan Hürriyet Daily News’te Metin Gürcan’ı patlatması hayatın olağan akışına aykırı. Murat Yetkin’e Gürcan’ı öneren hangi Batılı diplomattı, çok merak ettim. İlişkiler ağına bakmak lazım 

Kimler kimlerle beraber cümlesi hiç bu kadar anlamlı olmamıştı. Acaba Batılılarla oturup kalkan böyle başka gazeteci ve akademisyenler var mı? Onlarla para ilişkisine girenler de yakında ortaya çıkar. Bakalım zaman her şeyi gösterir...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.