Psikolojik üstünlük AK Parti’de...

A -
A +
Eylül ayından bu yana hem hayat pahalılığı hem de yüksek enflasyondan ötürü iktidar partisi zor günler geçiriyordu. Dövizin köpük gibi gereksiz yükselmesi de cabasıydı.
Bizler ekranlarda, “Çıkın konuşun. Bir şeyler söyleyin AK Partililer” diye konuşuyorduk. Her ne kadar pandeminin getirdiği şartlar ve dünyanın her yerinde yüksek enflasyon olsa da her ülke kendi dertleriyle yüzleşir.
Nitekim 2020’de en zor şartlarda bile siyaseti yönlendiren AK Parti, 2021 yazından beri psikolojik üstünlüğü kaybetmişti. Muhalefet belki de son 20 senedir ilk kez belirleyici olmuştu. Ama bu da çok sürmedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan neyi niçin yaptığımızı biliyoruz, dedi. Bunu defalarca söyledi. Her faiz indirimine gittiğimizde bile Cumhurbaşkanı Erdoğan aynı şeyi söyledi. Muhalefet ve medyadaki destekçileri faizi artırın dışında kimse ekstra bir şey demedi. Hatta muhalefet öneri bile getiremedi. Sürekli Naci Ağbal’ı övüp onun dönemi iyiydi, dediler. Kastettikleri şey yüksek faizdi.
Geçen hafta bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan kur korumalı TL mevduat sistemini açıklayınca döviz sert bir şekilde düştü. O gece ve sonrası muhalefet ne diyeceğini şaşırdı. Bu duruma gizli faiz artırımı dediler ama alakası yoktu. Çünkü zaten hem döviz hem faiz düşüyordu.
Bu tutmayınca birileri 7 milyar dolar sattı, dedi. Türkiye’de bankalardaki dâhil bütün dönen para 33 milyar dolar olmasına rağmen 40 milyar dolar gizli para geldi, dendi. Moraller bozuldu. Bu gerçek değil dedi.
2019’dan beri korku pompalayan ekonomistler, “2022 Ocak ayı itibarıyla döviz gene yükselecek” dedi. Çünkü istiyorlar ki; döviz yüksek kalsın, hayat pahalı olsun ve Cumhurbaşkanı Erdoğan gitsin!.. Ancak dedikleri olmuyor. Kötü niyetle iyi murad olmuyor...
Hem faizler düşüyor hem döviz. Yaz aylarının gelmesiyle turist de geleceği için ülkede daha çok döviz olacak. İşlerin daha iyi gideceği muhakkak. Şimdi raftaki fiyatlar düşmeli.
Araba, telefon ve gübre fiyatları düşüyor. Bunu market rafları izleyince millet rahatlayacak ve hâliyle bu durum AK Parti’ye yarayacaktır. Zaten dövizin düşmesi bile yüreklere su serpti.
Son bir haftadır psikolojik üstünlük AK Parti’de... Muhalefetin söyleyeceği hiçbir şey kalmadı. Yutkunup duruyorlar. Bu durum seçime yakın devam ettiği sürece sıkıntı kalmaz.
Asgari ücrete yüzde 50 zam verildi. Emeklilere enflasyon farkları içinde yüzde 30-40 arası zam gelecek. Memur maaşlarında düzeltme olacak. Ve EYT çıkıyor. AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu geçen hafta çarşamba günü Günaydın Türkiye’de "EYT ile ilgili bir çalışma yapılıyor" dedi. O da çıktığı an zaten bir önerisi olmayan muhalefet iyice kilitlenecektir...
 
CEM KÜÇÜK'ÜN DİĞER YAZISI: “Don’t look up” eleştiriyor mu?
 
 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.