Cem Yılmaz’ın gösterisi

A -
A +

Yeni yıla girerken ben de Netflix’te Cem Yılmaz’ın gösterisini izledim. Öncekilere göre daha kısa. Cem Yılmaz’ın güldürmediği kimse çok azdır.
Son yıllarda siyasi tavrını açıkça belli etmesi, bunu da göze sokarak yapması çoğu muhafazakâr dindar milliyetçi kitleyi etkiledi.
Karakomikler serisi ve son gösterimdeki şovu aslında iyi işler. Türkiye’de biraz nitelikli iş yapınca, -mesela iyi tiyatro oyunu, iyi kitap, iyi film- izleyici, okuyucu az ilgi gösterir. Kaliteli işler pek ödüllendiriliyor diyemeyiz bu topraklarda.
Aslında Yılmaz’ın son işleri nitelikli. Gösterisindeki LGBT ve kendi milletiyle yurt dışı tatilinde karşılaşanları alaya aldığı sahneler iyi. Muhtemelen böyle işler yapınca Cem Yılmaz daha az izlenecek ama en azından nitelikli iş yapmış oluyor.
Sosyal medyada ona buna laf yetiştirince olmuyor işte. Elbette onun da fikri var ama troller gibi sarakaya alayım derseniz olmuyor. Siyasi iktidarı çok iyi bir filmle eleştirebilirsiniz. Çok iyi bir romanla, tiyatroyla bunu yapabilirsiniz. Sosyal medyada zamlarla, faizlerle Şahan gibi üçüncü sınıf espri yaparsan alay konusu olursun.
Mahalleme yaranayım, beni dışlamasınlar çabasında olursan yerinde sayarsın. 1989-1998 arası NBC’de yayınlanan Seinfeld hâlâ milyonlar tarafından tüm dünyada izleniyor. Ben bile hemen her gün bir iki bölüm izliyorum.
Öylesine zekice espriler, siyasilere, sanatçılara, sporculara öyle göndermeler var ki, izle izle bıkmıyorsun. Nitekim Netflix Seinfeld’in haklarını 500 milyon dolara aldı. Jerry Seinfeld Ferrari koleksiyonunu yüze çıkarmıştır.
Ha, Jerry Seinfeld’i sosyal medyada ona buna laf atarken hiç görmedim. Dizinin diğer karakterlerini de.

CEM KÜÇÜK'ÜN DİĞER YAZISI: AK Parti stratejisini belirleyemeyince...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.