Son beş gündür konuşulanlar

A -
A +

AK Parti yönetiminin son beş gündür sokakların ne konuştuğuna bakmasında fayda var. Bunu gerçekten söylüyorum. Bizler televizyon programı yapan, yazı yazan insanlarız. Halkın nabzını anlarız.

Asgari ücreti en az yüzde 40-50 artırın ki sokaklar rahatlasın dedik. AK Parti’nin önde gelen isimleri de bunu programlarda söyledi. Nitekim önce yüzde 50’lik asgari ücret zammı, peşinden doların dizginlemesi psikolojik üstünlüğü AK Parti’ye çevirdi.

Ne var ki yılbaşı ertesi doğalgaza yüzde 25, elektriğe yüzde 50 zam, “Ne oluyor?” dedirtti. Üstelik aylık 150 kilovatsaatin üstündeki kullanıma yüzde 125 zam insanları memnun etmedi.

“Hadi, neyse…” dedi insanlar, “Bari şu emekli maaşlarını bekleyelim.” Pazartesi akşamı memur maaşları tamam ama emekli maaşları oranları pek karşılık bulmadı. Yüzde 30,5 memur zammı gerçekten fena değil. Emeklilere enflasyon farklarıyla beraber en az 5 ila 10 puan arasında zam verilmeliydi.

Her sabah TGRT Haber’de yaptığım “Günaydın Türkiye” programına mesaj atan ve çoğu hükûmeti destekleyen vatandaşlar da moralmen yıkıldılar.

Son beş gün konuşulan iki konu var: Elektrik ve doğalgaza yapılan zam, emekliye yapılan zam... İlki çok, ikincisi az bulundu.

AK Parti tam kanayan yarayı durduruyor. Ama sonra kanama tekrar başlıyor. Tam oldu derken bir yerden açık veriliyor. Bu ikilem hâli, bu sürüncemede kalma pek iyi değil.

Herkes ekonomiyle yatıp ekonomiyle kalkıyor. Şu an için ikinci bir gündem yok. AK Parti sokağa iyi bakmalı. 2021 Ağustos'undan beri sıkıntı var. Ekonomide tam kontrol hâlâ sağlanamadı.

Bizler dünyada olup biteni görüyoruz. Sokaklar da görüyor. Enerji maliyetleri arttı. Lojistik arttı. Enflasyon birçok yerde var. Pandeminin getirdiği zorluklar ve sıkıntıların herkes farkında. İnsanlar market, gıda, ulaşım vb. fiyatlarının artmasını normal görmüyor ama "hükûmet gelirleri artırır" diye bekliyor.

Emekli şu an için üzgün. Belki onların durumu yeniden değerlendirilir...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.