İki FETÖ davası

A -
A +
Kamuoyunun gündemi yoğun. Ekonomi, zamlar, enflasyon, kur korumalı TL mevduatı derken bazı konular unutuluyor. Bunlardan biri de FETÖ davaları. 
Önceki aylarda iki kritik FETÖ davası kararları vardı. Birisi FETÖ’cü savcı Osman Şanal davasıydı. 11 Kasım 2021’de Yargıtay FETÖ’cü Şanal hakkında kararını açıkladı. Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ergenekon soruşturmasının Erzincan ayağını yürüten ve dönemin Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'i makamında gözaltına aldıran eski özel yetkili savcı Osman Şanal'a Fetullahçı Terör Örgütü üyeliğinden verilen 11 yıl 3 ay hapis cezasını onadı.
FETÖ irtibatı nedeniyle 16 Temmuz 2016'da gözaltına alınan Şanal, bir hafta sonra meslekten ihraç edilmişti. Yargıtay 3. Ceza Dairesi gerekçeli kararında "Şanal'ın, Erzincan Ergenekon Kumpas Davası olarak bilinen davada İlhan Cihaner'in gözaltına alınmasında örgüt tarafından özellikle seçildiği ve görevlendirildiği, bu soruşturmaya bazı MİT görevlilerinin de dâhil edildiği, Cumhuriyet Savcısının sahip olduğu yetkileri kullanmak sureti ile örgütün amacına hizmet ettiği, savcı olarak görev yaptığı yerlerde örgüt üyeleriyle irtibatlı olduğu ortaya çıkmıştır” denildi. 
MİT’e ilk operasyon 7 Şubat 2012 diye bilinir ama aslında Ergenekon soruşturmasının Ergenekon ayağıydı. O zaman da bazı MİT mensupları gözaltına alınmıştı. 
Bir diğer karar da HSYK eski 1. Daire Başkanı İbrahim Okur hakkındaki karar. Yargıtay Ceza Genel Kurulu, FETÖ'den yargılanan eski HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur'a verilen 10 yıl hapis cezasını bozarak tahliye etti. 
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, kararı temyiz ederek tebliğnamede Okur hakkındaki 10 yıl hapis cezasının onanması istemiyle dosyayı Yargıtay Ceza Genel Kurulu'na göndermişti. Kurul, eski HSYK 1. Daire Başkanı Okur'a verilen 10 yıl hapis cezasını bozarak tahliye edilmesine oy birliğiyle karar verdi.
Hüküm, Okur'un eylemlerinin "silahlı terör örgütü yöneticiliği" suçunu değil, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçunu oluşturduğu gerekçesiyle bozuldu. Bozma sonrasında dosya Yargıtay Birinci Başkanlar Kurulu tarafından alınan kararla terör yargılamalarının tamamının verildiği Yargıtay 3. Ceza Dairesi'ne gidecek. Daire heyeti bozma kararının ardından yeniden yargılama yapacak.
İbrahim Okur 17-25 Aralık’ta FETÖ’cülerle beraber hareket etti. Öncesi ve sonrasında, yani 15 Temmuz’a kadar hep onlarlaydı. Sürekli yükseldi. Yargıda kime sorsanız Okur önde giden FETÖ’cü. Yargıtay Ceza Genel Kurulu "üyelikten ceza verilsin" diyor. Daha önce 10 yıl ceza alan Okur üyelikten alacağı ceza maksimum 4-5 yıl. Yani yattığı süre yeterli görülecek. Bari affetseydiniz. Bakarsınız mesleğe bile döner okur!
Bu davaları unutmamak lazım. Bu FETÖ’cü ve yancılarını da. Gündemden de asla düşürmemek gerekir...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.