Medvedev baklayı ağzından çıkardı!

A -
A +

Putin Ukrayna’yı işgale başladığından beri çok ilginç yorumlar okudunuz, dinlediniz. Bizdeki Rusçular ya da her şeyi Batı’dan bilenler Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden ABD’yi sorumlu tuttular. 

İşgal başladığından beri 39 gün geçti.

Ukrayna’nın elinde doğru dürüst silah bile yok. Zelenskiy her gün Batı’ya yalvarıyor, daha çok silah verin diye. Buna rağmen savunma anlamında çok şey başardılar. Rus askerleri Kiev’den çıkmak zorunda kaldılar. 

Ukrayna işgalinde Batı’yı sorumlu tutanlar Rusya eski başbakanı Medvedev’in açıklamalarına ne diyecekler merak ediyorum. Rusya’nın eski Devlet Başkanı ve Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dimitriy Medvedev, Putin’in Lizbon’dan Vladivostok'a kadar uzanan açık bir Avrasya inşa etmek istediğini söyledi.

Medvedev ne demiş bakalım;

“En büyük hedeflerimizden biri Ukraynalıların yanlış fikirlerle dolu zihinlerine ulaşıp bunları değiştirmek...” dedi. Peşinden de, “Başta Ukraynalılar olmak üzere herkese barış getirecek bir gelecek ve nihayetinde de Lizbon’dan Vladivostok'a uzanan bir Avrasya inşa etmek amacındayız” diye ekledi...

Batılı gözlemciler, işgali, Putin’in Soğuk Savaş sonrası dönemde Avrupa’nın güvenlik çerçevesini yeniden yazma girişimi olarak nitelendiriyor. Daha önce de üst düzey askerî isimler, Putin’in işgal girişimlerinin Ukrayna ile sınırlı kalmayacağını iddia etmişti.

Daha önce de Eski bir NATO komutanı Wesley Clark ve sürgündeki Rus oligark Mihail Khodorkovsky, Putin'in Ukrayna'daki savaşta bir sonraki adımının Baltık ülkeleri Estonya, Letonya ve Litvanya'nın işgali olabileceğini söylemişti.

Medvedev böylece baklayı ağzından çıkarmış oldu. Demek ki Putin kafasına önceden Ukrayna işgalini koymuş. Aklında başka ülkeleri işgal de var. 

Ta Lizbon’a kadar geniş bir imparatorluk kurmak istiyor... Her büyük Rus lider kendini Çar olarak görür. Putin de öyle görüyor. 

Hatırlarsanız 2016’da Estonya’da elektrikler üç gün kesilmişti. Onu yapan da Ruslardı. Siber alanda etki etmek ve bir ülkeyi nasıl dizayn ederimin düşüncesi Putin’de hep vardı. 

Her ne kadar Lizbon’a kadar imparatorluk kurmak istese de Rusların kara ordusu fos çıktı! Üç günde alırız dedikleri Kiev’den çıkmak zorunda kaldılar. İşler Putin’in hayal ettiği gibi gitmedi.

Ukrayna’nın basit bir devlet olmadığı da görüldü. Bu anlamda Putin’in başarısız olması önemli. Her şey kâğıt üzerindeki gibi değilmiş!..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.