Komünizmin cinayetleri

A -
A +

Kapitalist ya da komünist rejimlerin insana bakışı konusunda her yorum getirilebilir. Ancak solcuların komünizmi insanların hayatı için ideal rejim olarak sunması bilgisizlik değilse de aymazlıktır. 

Özellikle gençlerin sol-komünist tarihi pek bilmedikleri net. Dün, Sabah gazetesinde Engin Ardıç her zaman olduğu gibi sola dair bilinmeyen birçok şeyi yazmıştı. “Leninizm Bataklığı” yazısında şöyle diyordu:

“Üç yıl sonra da Leninizm iyice şişti.

1922 yılının NEP politikası (novaya ekonomiçeskaya politika), yani ‘yeni ekonomi politikası’, yani kapitalist ekonomiye sınırlı da olsa dönüş, Sovyetler Birliği'nin iflas ve yenilgi belgesidir.
Ama sopa zoruyla ve ittire kaktıra yetmiş yıl daha götürdüler.
Lenin ağzını açanı öldürüyordu.
Stalin ağzını açmayanı, ‘açma ihtimali olanı’ da öldürdü...”

Lenin ya da Stalin’i "melek" zanneden ahmaklar, Engin abini yazısını bulup okusun. Özellikle Putin, Leninizmi eleştiriyor ama Stalin’i övüyor. Eskiyi bilmeyen gençler de Stalin dönemindeki cinayetleri bilmeden ona hayranlık duyuyor. 

NKVD (İçişleri Halk Komiserliği) belgelerine göre, 1929 ile 1953 yılları arasında Gulag kamplarında ve kolonilerinden gelen mahkûmların sayısı 18 milyon olarak tahmin ediliyor.

Lenin ve Stalin dönemlerinde (1921-1952) siyasi bahanelerle tutuklananların sayısı 4 milyon olarak tahmin edilmektedir.

Bunların 800 bini kurşuna dizilerek, 600 bini çalışma kamplarındaki insanlık dışı şartlara dayanamayarak öldü. (Prof. Dr. Nadir Devlet. Stalin’in Cinayetleri Unutulmuyor-4 Kasım 2020, Independent Türkçe) 

28 gecede tam 7 bin kişiyi öldüren Blokhin, Stalin’in gözdesiydi. Rejimin tehlikeli gördüğü herkesi öldürtüyordu. Kendi öldürmek istediklerini odaya çağırıp üç dakika içinde öldürmesiyle meşhurdu. 

Bir de Gizli Polis başkanı Lavrwnty Beria vardı. Kaç yüz bin kişinin kanına girdi bilinmiyor!.. 

Komünistler romantik adam değildi. Bayağı katliam yaptılar... 

Engin Ardıç abi bir gün Beria be Blokhin’in kim olduğunu yazar. Romantik(!) adamların nasıl katliam yaptıklarını görünce belki solcular utanır diyeceğim ama sanmıyorum. 

İsteyen Komünizmin Kara Kitabı’nı okur isteyen Armando Iannucci’nin yönettiği 2017 yapımı Stalin’in Ölümü’nü izleyebilir. 

.....

Not: Ramazan Bayramınız mübarek olsun.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.