Yabancı düşmanlığı bitmek bilmiyor

A -
A +

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın kaçıncı vakası artık bilmiyoruz. Tam kendini unutturacakken yeni bir skandalla gündeme geliyor. 

Yabancı düşmanlığını öyle körüklüyor ki, ne desek boş kalıyor. Bolu’da astırdığı ilanlarda alenen ırkçılık yapıyor. O ilanlarda ne demiş, bakalım:

“Geçici sığınmacılara sesleniyorum. 11 yıl önce ülkemize misafir olarak geldiğinizi söylediniz. Türk milleti de kıt kaynaklarıyla size yıllardır sahip çıkıyor. Artık bu misafirlik fazla uzadı. Ülkemizdeki ekonomik buhranı görüyorsunuz. Gençlerimiz işsiz, aileler açlık sınırının altında yaşıyor. Bu şartlarda artık sizinle paylaşacak ekmeğimiz ve suyumuz kalmadı. Geldiğiniz gibi gitme zamanınız geldi. Artık istenmiyorsunuz. Dönün ülkenize!..”

Ülkedeki ekonomik krizi bahane eden Tanju Özcan her yere pankart asıyor. Dün vatandaşın biri savcılığa şikâyet etti ve afişler kaldırıldı. 

Başkan Özcan daha sonra Cumhuriyet Savcılığı'nın “nefret ve ayrımcılık” suçlamasıyla ilanları kaldırmasıyla ilgili, "Türk milletinin menfaatini korumak, korumaya çalışmak, gençlerimizin sorunlarını dile getirmek nefret suçu oluşturuyorsa, Türk milletini çok sevmek nefret suçu oluşturuyorsa, ben bu nefret suçunu, ayrımcılık suçunu işlemeye devam edeceğim... Bir hukukçu olarak söylüyorum: Alın beni bu suçtan hapse atın!” dedi. 

11 yıldır bu ülkede mülteciler var. Elbette bazı olaylar çıktı ama her gün binlerce suç işleniyor demek abartı. Zaten Türk vatandaşlarının işlediği suçlar Suriyeli vatandaşlarınkinden fazla. 

Mülteciler, göçmenler gittikleri ülkede güvende olmak istedikleri için pek suça karışmazlar. Düzen bozuyor imajı vermek istemezler. 

Birileri illa bu meseleyi kaşımak istiyor. Ülkede sorun hatta isyan çıksın diye düşünüyorlar. 

Türk vatandaşlığı almış insanların ofisleri basılıyor. “Gidin buradan” deniyor. Aleni düşmanlık körükleniyor. 

Allah’tan bunlara kanmayan bir devletimiz var. Bazen rakamlarla bile oynuyorlar. En ciddisi de "yakında sayıca bizi geçecekler" gibi abesle iştigal yorumlarda bulunuyorlar. 

Ekonomik sıkıntılar ortada. İnsanlara, “Bakın sizin işiniz yok ama Suriyelilere her şey bedava veriliyor” diye de kampanya yapıyorlar. 

Hem İçişleri hem de Göç İdaresi gereken yalanlamayı yapıyor. Buna rağmen gerçek rakamlara inanmayanlar var. 

Çok şükür sosyal medya Türkiye’nin tamamı değil. 2023 seçimlerine giderken muhalefet bu konuyu daha çok işleyecek. 

Kışkırtmalara asla gelmemek lazım. Asla...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.