Cumhurbaşkanlığı yarışı sayın Erdoğan’la sayın Kılıçdaroğlu arasında olacak

A -
A +
Tabii ki burası Türkiye. Son anda her şey değişebilir ama şu anki durum bu. 2023 Mayıs ya da Haziran'ında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Kılıçdaroğlu arasında geçecek...
Kemal Kılıçdaroğlu artık Millet İttifakı’nın adayı gibi. Bütün konuşmaları, ifadeleri, sözleri o yönde. 3 Temmuz’da toplanacak Millet İttifakı’ndaki diğer partiler de Kılıçdaroğlu’na ses etmeyeceklerdir...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan zaten aday. Kılıçdaroğlu bu saatten sonra dönemez de. Çünkü kendi açısından önemli gördüğü açıklamalar yapıyor. Tekil şahıs konuşmaya devam ediyor. "İktidara gelince şunları şunları yapacağız” diyor.
En sert açıklamalar da Kemal Bey'den geliyor. Türk Ocağı’na da gidiyor, esnafı da ziyaret ediyor. Muhalifler arasında heyecan bir tek ondan geliyor.
 
Ama bazı ortakları Kemal Bey'in kazanamayacağını düşünüyor. Özellikle İyi Parti böyle düşünüyor. Bu saatten sonra Kemal Bey'i engelleyeceklerini düşünmüyorum. Her muhalif lider 2023 seçim sonuçlarının belli olduğunu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zaten kaybedeceğini düşünüyor.
 
Açıklamalarında böyle diyorlar. İş pratiğe geldiğinde değişebileceğini biliyorlar. Bakın Madrid’de NATO görüşmesi yapıldı. Sayın Erdoğan’ın ne kadar etkili olduğu görüldü. Dünya medyasında Türkiye hakkında çıkan olumlu yazılar ortada.
Bazı muhalifler bile "Sayın Erdoğan dışında ülkeyi yönetecek kişi yok" diyor. Siz bakmayın, hepsi içlerinden Erdoğan’ı övüyor. Batı’ya karşı dik duruşu hoşlarına gidiyor.
 
Muhalefetin önündeki en büyük engel bu. Ekonomide sıkıntı olduğu muhakkak. Öneri getiren, somut adımlar atan sadece hükûmet. Muhalefet cephesi ancak eleştiri getiriyor. Umut veremiyor. Sorun tam da bu.
Bakalım Kemal Kılıçdaroğlu somut politikalar geliştirecek mi?

İsveç ve Finlandiya’daki teröristler üzgün
 
İsveç ve Finlandiya NATO’ya girmek istiyor. ABD bu konuda bastırıyor. Diğer NATO üyeleri de. Türkiye’nin desteği olmadan bu iş gerçekleşmez.
 
Bir anlaşma yapıldı. İsveç ve Finlandiya’daki teröristleri resmî olarak istedik. Bakalım ne yapacaklar. Daha önce yazmıştım. Başta FETÖ’cü Bülent Keneş olmak üzere hepsi panikteler. Türkiye’ye iade oluruz diye korku yaşıyorlar.
Korkunun ecele faydası yok! İsveç ve Finlandiya NATO’ya girmek istiyorsa o teröristleri Türkiye’ye iade edecek. Başka çare yok. Yoksa giremezler.
 
Samimi olup olmadıkları görülecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan dünkü NATO toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. İsveçli gazeteciye de, “Ben bana verilen sözlere bakarım. İsveç ve Finlandiya bana söz verdi” dedi.
İsveç ve Finlandiya’nın pek seçeneği görünmüyor. Yurt dışından ülkemize atıp tutmak kolay. Bakalım iade olurlarsa neleri açıklayacaklar, hep beraber göreceğiz...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.