ABD mahkemesinin DEAŞ’a yardım edene verdiği ceza

A -
A +
 
7 Temmuz 2022 Perşembe günü ABD’de DEAŞ’a yardım eden 32 yaşındaki Romeo Xavier Langhorne’e 20 yıl hapis cezası verildi. 
Florida Bölge Mahkemesi’nin verdiği karara bakalım. Mahkeme kayıtlarına ve medyaya düşen haberler de ABD’nin teröre en küçük bir yardımı bile hoş görmediğini gösteriyor. 
Langhorne, DEAŞ’ın 2014’ten bu yana terör örgütü olduğunu biliyor. 2018-2019 arası çeşitli sosyal medya platformlarında DEAŞ’a destek oluyor. DEAŞ’ın videolarını paylaşıyor ve onların konuşma odalarına katılıyor.
Bu konuşma odalarından birinde Langhorne ölümcül patlayıcı video nasıl yapılır onu anlatıyor. Tabii FBI bu sosyal medya platformlarını adım adım takip ediyor. Bu platformlara sıradan vatandaş gibi katılan bir FBI mensubu Langhorne’u takibe alıyor. 
2019’da Virginia’daki evinde gözaltına alınıyor. DEAŞ’a patlayıcı nasıl yapılır türü video yapıp yaydığını itiraf ediyor. 
Florida Bölge Mahkemesi sanığı tam 20 sene hapse mahkûm ediyor. Bu kararın detaylıca izlenmesi lazım... 
Batı’da teröre en küçük bir tolerans bile yok. Bizde ekranlarda artık PKK’nın siyasi ayağı HDP’ye övgüler havada uçuşuyor. 6-8 Ekim olaylarının faili, başta Demirtaş olmak üzere barış elçisi gibi gösteriliyor. Daha neler neler... 
Bize akıl veren ya da AİHM üzerinden yüklenenler bakalım ABD’ye ne diyecek? Tabii ki bir şey demeyecekler!
Detaylara bakmak isteyen aşağıdaki birinci linki tıklayabilir.(*) Gazete haberi olarak da ikinci linkteki yazıyı okuyabilir.(**)
.....
(*) https://www.justice.gov/opa/pr/man-sentenced-20-years-prison-attempting-provide-material-support-isis-1
(**) https://www.nytimes.com/2022/07/09/us/florida-man-isis.html
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Böyle suçlama olur mu?
 
Ahmet Zeki Üçok 17-25 Aralık sonrası ve 15 Temmuz darbe girişimiyle beraber FETÖ konusundaki önemli isimlerden biriydi. 
Bu açıdan referans alındığı bile oldu. 
Yakın zamanda İyi Parti’ye katıldı. Olabilir. Herkesin kendi görüşü. Ancak dün yaptığı açıklamalar çok tuhaf! Ahmet Zeki Üçok aynen şöyle demiş: 
“FETÖ ile mücadele devam ediyor mu siz karar verin. Polisimizin içerisindeki FETÖ’cüleri tespit etmek, Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Daire Başkanlığının görevidir. Teftiş Daire, emrindeki birinci sınıf emniyet müdürlerinden oluşan müfettişleri vasıtası ile kendilerine resmî kurumlardan gelen ihbar, şikâyet, belgeleri soruşturur ve tespitlerde bulunur. Daha sonra da Tevzi Raporu hazırlayarak adli soruşturma yapılması için savcılıklara gönderirler. Yirmi gün kadar önce bütün müfettişlere ‘Elinizdeki FETÖ dosyalarını 30 Haziran'a kadar bitirip bakanlığa gönderin’ diye talimat verildi.  Bu artık EGM içerisindeki FETÖ üyelerini tespit etme işlemlerine İçişleri Bakanlığı olarak son veriyoruz demektir. Biz FETÖ ile mücadeleyi resmî olarak bıraktık ya da bıraktırıldık demektir...”
Sayın Üçok demek istiyor ki, Emniyet Genel Müdürlüğü, yani dolayısıyla İçişleri ve hükûmet FETÖ’yle mücadeleyi bıraktı! Bu koskoca bir iftira...
Her gün haber sunan biri olarak biliyorum; FETÖ operasyonunun yapılmadığı tek gün yok. TSK, polis ve diğer kurumlarda görev yapmış onlarca kişi gözaltına alınıyor ve sorgululanıyor. Ahmet Zeki Üçok'un "FETÖ’yle mücadele artık yapılmıyor" demesi çok ağır bir itham!.. 
Bu iddiasını ispat etmek zorunda. Aslında bunu kanıtlamak zor değil. Sayın Üçok, “Elinizdeki FETÖ dosyalarını 30 Haziran'a kadar bitirip bakanlığa gönderin” sözünü ispat etmeli. Devlet içinde bir talimat varsa bu yazılıdır. Yok eğer duyum diyorsa bu ağır ithamdır...
 
 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.