4 yaşından sonra bisiklet alınabilir

A -
A +

Geçen hafta çocuğun 6 aylıktan 12 aylığa kadar olan dönemdeki oyuncakları sıralamış ve ses çıkaranlara vurgu yapmıştık. "Oyuncak seçiminde pratik tavsiyeler" yazımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz...


15-18 AYLIK
Artık yürüme ve odalar arsında mekik dokuma vakti gelen çocuk, bu dönemde itilen, çekilen, aynı zamanda ses çıkaran oyuncakları sever.

18 -24 AYLIK
Bu dönemde çocuk artık kendini araştırmacı gibi görür. Farklı boyutlardaki bloklar, kutular ve şekillerden bir şeyler yapmak çok hoşlarına gider. Uygun büyüklükte legolarla oynamak eğlendirici ve uyarıcı olabilir.

2-3 YAŞ
Çocuk artık sosyal hayatı görür ve bunları hayal eder. Anne-baba olurlar, çocuklarını beslerler. Bu sebeple bu dönemde çocuklara hayatı dramatize edebilecekleri bebek, hayvan, mini oda takımları, tamir aletleri gibi oyuncakların alınmasında fayda vardır. Çocuk günlük hayatta gördüklerini ve isteklerini bu şekilde ifade edebilir.

3-4 YAŞ
Motor gelişimleri artan çocuklar bu dönemde hareketten, zıplamaktan çok hoşlanmaya başlar. Bu dönemde üç tekerlekli bisikletler, sallanan atlar, yük arabaları, büyük küpler ve bloklar alınmalıdır.

4-6 YAŞ
Çocuklar özellikle açık havada oynamaktan ve masa başı oyunlarından hoşlanırlar. Bu dönemde boyama, yapıştırma, kâğıtlardan şekiller yapma, parçaları birleştirme gibi oyunların oynanması için ortamlar hazırlanabilir. Bunların faaliyet olarak yapılabilmesi için gerekli materyaller temin edilebilir. Uygun sayılarda yapbozlar ve legolar tercih edilebilir.

6 YAŞ SONRASI (OKUL ÇAĞI)
Bu dönemde futbol, basketbol, bisiklet gibi grup oyunları ve bunlar oynanırken kullanılacak materyaller önem kazanır. Spor etkinlikleri ilgilerini çeker.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.