Ayağına sıkmak!

A -
A +
Bazı teknik direktörlerin takıntıları vardır. İstedikleri verimi alamasalar da, inandıkları oyuncuya mutlaka forma verirler. Hamza Hamzaoğlu da bu takıntılı teknik adamlar grubunun bir üyesi. En büyük takıntısı da Umut Bulut...
Geçen hafta yenilen "Osmanlı Tokadı"nın izleri kaybolmamışken, Umut Bulut'ta ısrarcı olmak kendi ayağına sıkmak gibi bir şey. Galatasaray'ın karşısında bu yanlışa faturayı kesebilecek çapta bir rakibin olmayışı, özellikle Hamza Hoca için büyük bir şanstı.
Umut Bulut tercihinin Galatasaray'ın oyunu üzerinde birçok olumsuz etkisi var.
Birincisi; çift santrforlu oyunda orta sahanın direnci azalıyor. (Halbuki, sezon başında Van Persie-Fernandao ikilisinin Fenerbahçe'nin orta sahasını zayıflatacağını söyleyen de Hamzaoğlu'ydu!)
İkincisi ise; dünya üzerinde santrfor arkasının en etkili isimlerinden olan Sneijder'i sol kanada hapsedip, etkinliğini azaltıyor.
Umut'u yerine oynaması gereken Yasin olmayınca da, hem ileriye top taşıyan, hem de çizgiyi kullanan oyuncu eksikliği açık şekilde hissediliyor.
Telles'in yerine Carole'ü oynatmak Hamzaoğlu'nun doğrusuydu. Ancak bu oyuncu da 8 dakika içinde gördüğü iki sarı kartla, hocasını pişman etti.
Bir diğer doğrusu da Umut'u oyundan çıkarıp, Emre'yi oyuna aldığı 56. dakikaydı. Bu sayede Galatasaray, geçtiğimiz sezondan örnekler sunmaya başladı.
Gecenin yıldızı Sabri'ydi. İlk golde Burak'a yaptığı asist dışında, 22 futbolcu arasında topla en çok buluşan isimdi. 
İlk 11'e dönen Melo adeta yürüyerek oynadı, çok sayıda top kaybetti; Rodriguez'i bile mumla arattı. Podolski'nin de sahada olduğunu değişiklik için kenara geldiğinde görebildik.
Torku Konyaspor'un sezon başında Bundesliga ekibi Paderborn'dan transferi Alban Meha, keyifsiz futbol gecesini renklendirdi. 29 yaşındaki Arnavut oyuncu, kullandığı iki frikik atışını da 90'a gönderdi. Biri ağlara gitti, diğerini Muslera çıkardı; bir şutu da direkte patladı.

MAÇIN ADAMI: Sabri Sarıoğlu

KIRILMA ANI: Meha'nın direkte patlayan şutu
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.