Avcı'nın hediyesi!

A -
A +
Hamza Hamzaoğlu 307 gündür Galatasaray'da futbolun patronu. Bu kısa süreye üç kupa sığdırmasına rağmen kulüpteki geleceği pamuk ipliğine bağlı.
Evet, bu durum ilk bakışta tuhaf gibi görünüyor ama gerçek şu; "Kendi düşen ağlamaz!"
Hamza Hoca maalesef tıpkı diğer yerli meslektaşları gibi koltuğunu tam anlamıyla dolduramadı.
Halbuki sürekli görüş alışverişinde bulunduğu Fatih Terim'den saha içi yerine dışıyla ilgili tavsiye talebinde bulunsa, hem takımı, hem de kendisi daha iyi konumda olurdu.
***
Başakşehir önünde Semih ve Umut'u kulübeye oturtarak, "Astana karşısında aldığımız beraberliğin sorumlusu bu oyunculardır" mesajını veren Hamzaoğlu'nun, özellikle sosyal medyanın ilk 11'de oynaması için kampanya başlattığı Sinan Gümüş'ü, Umut'un yerine tercih etmesi tribünlere oynamaktı.
Galatasaray, ilk 45 dakika boyunca Podolski'nin biri ofsayt gerekçesiyle sayılmayan golü ve yine Alman yıldızın Umut'u aratmayacak yüzde yüzlük pozisyonda topu ağlarla buluşturamaması dışında etkili olamadı.
Emekliliğini çoktan ilan etmiş Emre Belözoğlu'yla 10 kişi oynayan Başakşehir, 45'te öne bile geçebilirdi. Mehmet Batdal'ın 5 metreden topu ağlarla buluşturamaması, Muslera'nın başarısından çok, onun beceriksizliğiydi.
Kanatlarda oynayan Yasin ve Sinan etkili olamayınca Galatasaray, kalabalık Başakşehir orta sahasını göbekten delmeye çalıştı. Ancak ne Selçuk, ne de Bilal'in takımını organize edecek hali vardı. 
Abdullah Avcı meslektaşı Hamzaoğlu'nun durumuna üzülmüş olacak ki, 70'te Galatasaray'ın ekmeğine yağ sürecek bir değişikliğe imza attı.
Başakşehir orta sahasının belkemiği Badji kenara alınınca, Podolski dışında pozisyon üretemeyen Galatasaray, oyunun kontrolünü eline aldı.
Her ne kadar Podolski attığı golde topu eliyle düzeltmiş olsa da, maç zaten Galatasaray'ın bir şekilde kazanacağı şekle bürünmüştü. Umut'un golü ve maç fazlalığıyla gelen liderlik büyük sıkıntıları şimdilik derin dondurucuya kaldırdı.
MAÇIN ADAMI: Lukas Podolski 
KIRILMA ANI: 70'te Badji-Mossoro değişikliği
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.