Denizli hoş bulmadı!

A -
A +

“Hoş geldin partisi” bekleyen Mustafa Denizli, dün akşam Kasımpaşa’da acı gerçeklerle yüzleşti.

Galatasaray yine bildiğiniz gibi…Yani; rakibin oynamasına müsaade eden, çok kolay gol yiyen, oyundan çabuk düşen ve maçı dili dışarda tamamlayan… 
Zaten takımla birlikte sadece 2 antrenmana çıkan Mustafa Denizli’nin de kısa sürede bunu düzeltebilecek sihirli değneği yok.
Birkaç saat önce Beşiktaş’ın kaybetmesi sonrasında, Kasımpaşa karşısında bir “Hoş geldin partisi” bekleyen tecrübeli teknik adam, dün akşam acı gerçeklerle bir defa daha yüzleşti. 

Tecrübeli teknik adam, selefi Hamza Hamzaoğlu’ndan devraldığı takım üzerinde birkaç küçük rötuş yaptı. Zaten pek fazla alternatifi de yoktu…
Mustafa Denizli, Atletico Madrid karşısında bu sezon ilk defa savunmanın solunda görev yapan Hakan Balta’yı yine sol bekte görevlendirdi. Bu tercih aslında Atletico Madrid maçının 11’ini de “Ben yaptım”ın itirafıydı…
4-2-3-1’li dizilişi, 4-1-4-1’e çeviren tecrübeli teknik adam, dörtlü savunmanın hemen önüne Selçuk’u oynatırken, Emre Çolak’ı Sneijder’le birlikte biraz daha önde kullandı. Ancak Emre Çolak bulduğu şansı çok kötü kullandı ki; Mustafa Hoca, ilk yarıda üst üste gelen Kasımpaşa atakları sonrasında burun kıvırdığı Rodriguez’e bile sarılmak zorunda kaldı…

Hamza Hamzaoğlu’yla bir süredir arası açık olan Burak Yılmaz’ın attığı golün sevincini yeni hocasıyla paylaşması çok antipatikti. Zaten Mustafa Hoca da benzer bir hislerin yaşanacağını düşünerek oyuncusuna ısrarlı bir şekilde eliyle “Bana gelme” işareti yapsa da dinletemedi.
26. dakikada Ryan Donk’un golünde 6. hakem Alper Ulusoy’un topun çizgiyi geçtiğini gör(e)memesi Galatasaray adına büyük bir piyangoydu. 
FİFA ve Premier Lig, bu tip durumlar için gol çizgisi teknolojisini kullanıyor. UEFA ise altı hakemli sistemi uyguluyor. “Bir musibet, bin nasihatten iyidir” demişler. Bakarsınız, seneye Süper Lig’de biz de bu teknolojiyi kullanıyor oluruz. 
Kasımpaşa’nın Hakan’la attığı beraberlik golünde de Semih’in Muslera’ya özendiğini gör(e)meyen Halis Özkahya, 6. hakemiyle uyum (!) içindeydi.
51’de savunma oyuncuları forvet ve orta sahanın etkisizliğine isyan etti adeta. Önce stoperlerden Semih’in şutu direkten döndü, sonra soldan Chedjou ortaladı ve içeride sol bek Hakan Balta golü yaptı. Bu gole karşılığı da Kasımpaşa’nın stoperi Titi verdi.  Zaten aksi bir sonuç çok da adil olmazdı. Galatasaray için 1 puan kâr ancak bu futbolcu grubuyla, Denizli’nin işi bir hayli zor.

MAÇIN ADAMI

Adem Büyük

KIRILMA ANI

6. hakemin atladığı gol

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.