Hayaller, gerçekler!

A -
A +

Mustafa Denizli ve talebeleri büyük bir hayalin peşinde koşuyor. İlk raunt tamam ama...

Sezonun ikinci yarısına zirveden 11 puan geride başlayan Galatasaray’ın şampiyon olabilmesi için 17’de 17 yapması bile yetmeyebilir.
Bu gerçeğe rağmen Mustafa Denizli ve talebeleri büyük bir hayalin peşinde koşuyor.
Sivasspor’la dün akşam oynadıkları maç da, kurulan hayallerin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğinin belirleyicisiydi.
***
Kadrosunu Donk ve Linnes gibi iki nokta transferle güçlendiren Mustafa Denizli, eli rahatlayınca rötuşlarını daha belirgin yapmaya başladı.
Savunma göbeğinin Chedjou-Denayer ikilisine teslim edilmesi, Hakan Balta’nın sola çekilmesi, (ilk 45 dakikalık bölümde Muslera iki net kurtarış yapsa da) kolay gol yiyen Galatasaray savunmasını toparlamış göründü.
Orta sahaya dinamizm katan “Yeni Melo” Donk’la birlikte, 2016 model Galatasaray’ın iskeleti de ortaya çıktı.
Kadrosuna iki takviye daha isteyen Mustafa Hoca, aslında dün akşam bir transfere kavuştu. Aranılan kanat forvet Florya’dan çıktı.
Hamza Hamzaoğlu döneminde sarı-kırmızılı tribünlerin oyuna girmesi için ısrarcı olduğu Sinan Gümüş, önce sol, sonra sağ kanattan Sivasspor savunmasını delerek 3 puanın mimarı oldu.
***
Devreyi 2-0 önde tamamlayan Galatasaray, oyunda üstünlüğü bir türlü ele geçiremedi.
Burak Yılmaz’ın karşı karşıya kaçırdığı golden sonra tribünlerden yükselen protesto sesleri, sarı-kırmızılı futbolcuların zaten çok da iyi olmayan ritmini tamamen bozdu. Bir de üzerine Sivasspor’un golü gelince, TT Arena’da kısa metrajlı bir gerilim filmi izlendi.
İmdada yetişen ikinci penaltı golü, psikolojik savaş içindeki Galatasaray’a 17 rauntluk maçın ilk raundunu kazandırdı. Ancak, çok da zor olmayan bir rakip karşısında alınan sancılı galibiyetle hayallerin gerçeğe dönüşmesini beklemek fazla iyimserlik olur.

MAÇIN ADAMI: Şüphesiz Sinan Gümüş

KIRILMA ANI: G.Saray’ın ikinci golü

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.