Hey gidi Şişmanoli!

A -
A +

Vincent Aboubakar...         Mario Gomez’in boşluğunu doldursun diye transfer edilmiş bir isim. Bu dahiyane fikrin sahibi kimse tebrik (!) etmek lazım. Nasıl bir hücum oyuncusu olduğu, kime benzediği hakkında net bir karar vermeye çalıştım ilk 45 dakikayı izlerken. Önce Daniel Güiza’ya benzettim, sonra yok ‘Bu tam bir Emmanuel Emenike’ dedim... Yıllık 3.3 milyon avro ödenen, kiralama bedeli olarak 2.5 milyon avro verilen Kamerunlu, Ömer’in attığı gol sayesinde dün 12 bin avroyu da cebine koydu... Neyse, Allah Beşiktaş taraftarına sabır versin şimdiden...
***
Şenol Güneş, Talisca’ya yer açabilmek adına yıllardır sahalarımızda görmediğimiz 4-3-1-2 formasyonunu denedi maçın başında. Rakibi Hakan Kutlu da, hücumcuları Welliton, Nakoulma ve Umut’u birlikte oynatmayı tercih etti. 
Beşiktaş ilk 45 dakikalık bölümde adeta tek kale maç oynadı. Cenk, Aboubakar, Talisca ile girilen pozisyonlardan biri golle sonuçlansa, belki maç farka bile gidecekti. Sadece kalesini savunmakla meşgul Kayserispor da, ani kontrataklarla çok ciddi tehlikeler oluşturmadı değil.
***
Kadro zenginliği Şenol Hoca’nın kafasını karıştırmış durumda. Hâlâ arayış içinde. Önce Talisca’yı çift forvetin arkasında oynattı. Sonra baktı olmuyor, ikinci yarıda tek forvete dönerek, Brezilyalı oyuncuyu sağ kanada gönderdi.  Ondan da sonuç alamayınca, 62’de Ömer Şişmanoğlu’nu oyuna attı. Ömer’in sağ kanada geçmesiyle bu defa da Talisca’yı tek forvetin arkasına konumlandırdı. Kadir Has Stadı’nın her metre karesini ezbere bilen Ömer, inanılmaz bir gol kaçıran Aboubakar’a “Gol vuruşu böyle yapılır” dercesine bir vuruşla 3 puanı Beşiktaş’a getirdi. 
Soru şu; Aboubakar’a bu kadar sabreden ve ısrarla forma veren Şenol Güneş, acaba Ömer’i UEFA’ya bildirmediğine pişman mıdır?

MAÇIN ADAMI
Şenol Güneş
Kazanma adına sürekli taktik değişiklikler yaptı. 62’de istediğine ulaştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.