Tudor’dan sevgilerle!

A -
A +

'Hırvat teknik adam kazanılmış bir maçı garip hamleleriyle verdi'

Galatasaray bildiğiniz gibi.... Düşük tempo, bol bol yan pas, hücum bölgesinde top tutamama...            Eh, bu kadar kısa süre içinde de Igor Tudor’dan bir anda Galatasaray’ı uçurmasını beklemek hayalperestlik olurdu.
Hırvat teknik adam da saha içine çok fazla dokunmuş değildi maç öncesinde.
Sakat ve cezalılardan sonra kalan oyunculardan en iyisini sürdü sahaya. Tek tercihi Bruma’yı İstanbul’da bırakmaktı. O da en iyi kararıydı aslında.
Florya’yı zehirli bir sarmaşık gibi saran futbolcuya dayalı düzene en büyük darbeyi vurdu. Riekerink, Bruma’yı İstanbul’da bıraksa, daha havaalanına gitmeden kovulurdu.
***
Tıpkı Riekerink döneminde olduğu gibi 4-2-3-1 düzeniyle sahaya çıkan Galatasaray’da değişen bir şey yoktu. Birinci ve ikinci bölgede bol paslarla açık arayan ancak üçüncü bölgede bir türlü çoğalamayan bir sarı-kırmızılı takım vardı sahada. Süper Lig seviyesindeki tek kaliteli oyuncusu Kweuke’yi cezası sebebiyle oynatamayan Rize de yiyeceği golün dakikasını bekler gibiydi. Galatasaray artık klasikleşen bir Podolski golüyle de öne geçince, ortak kanı “maç bitti” oldu.
Tudor da bu fikre kapılmış olacak ki, bir anda garip değişiklikler yapmaya başladı. Ofansif Josue’yi çıkararak, defansif Tolga’yı aldı. Bu da yetmezmiş gibi Linnes’in yerine Ahmet’i alıp üçlü savunmaya dönmez mi! Özgür Çek’in harika frikik golü gelince de iyice dağıttı. Tekrar dörtlüye dönüp Semih’i sol beke kaydırmaz mı!
Tudor’un ilk maçında yaptığı bu hatalar Galatasaray’ın 2 puanına mâloldu.
G.Saray taraftarı hırslı, agresif, kazanma coşkusu olan teknik adamları çok sevmiştir. Fatih Terim de bunun en büyük örneklerindendir. Tudor, Terim’den sonra tribünlerin özlemini çektiği bu görüntüyü dün akşam bolca verdi. Ancak son dakikalarda yaptıkları, kalan 13 hafta boyunca devam ederse 2017-18 sezonunu hangi takımda izler orasını bilemem.


MAÇIN ADAMI: Igor Tudor
Karabükspor’un hocasıymış gibi skoru korumaya çalışmasıyla...

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.