Cankurtaran

A -
A +

''Chedjou bitmiş bir maçı yeniden başlattı. Eren önce Chedjou’yu sonra Cimbom’u ipten aldı''

Anlaşılan o ki, Galatasaray artık bu aralar hayli popüler olan Antonio Conte’nin 3-4-3 formasyonuyla oynayacak.
Tudor, Galatasaray’ın başına geçtiği gün “Toplu olarak hücum, toplu olarak savunma yapacağız” demişti. Yaş ortalaması yüksek ve fizik gücü de o kadar iyi olmayan sarı-kırmızılılar, Hırvat teknik adamın bu düşüncesini ne kadar gerçekleştirebilir ki?
Ayrıca Galatasaray’ın oyuncu yapısı üçlü savunmaya ne kadar uygun?
Teknik adamlıkta yolun henüz başında olan Tudor, aslında bu sorulara vereceği cevapla Galatasaray’daki kariyerini de belirleyecek.

Kulübesinde 3 sağ bek olmasına karşın, forvet, sol bek ve orta saha merkezinde görev yapabilecek bir oyuncusu bulunmayan Tudor, Sneijder, Podolski ve De Jong’un yokluğunda kendi adına sahaya en iyi 11’i sürdü diyebiliriz.
Eh karşısında bir de Eto’o’suz Antalyaspor’u görünce “3 puan geliyor” diye düşündü Hırvat teknik adam.
Tıpkı Karabük’te yaptığı gereksiz bir şovla tribüne gönderilmiş olsa da işler yolunda gidiyordu Tudor için. Ta ki, Chedjou’nun gereksiz risk aldığı 44. dakikaya kadar.
Aslında sarı-kırmızılı futbolcular toplu hücum konusunda çok iyi olmasa da, zaman zaman 5’li hatta 6’lı savunmayla rakibe duvar ördüler.
Ancak, Fransa Ligi’nde üst üste 2 yıl “Yılın savunmacısı” seçilmiş Chedjou gibi bir oyuncu çok basit bir topta üst üste iki hataya imza atmaz mı? Bir çuval inciri berbat etti Chedjou. Bitmiş bir maçı yeniden başlatarak Antalyaspor’u oyuna ortak etti.

Geçen hafta evinde Beşiktaş’a kaybederek şampiyonluğa havlu atan Galatasaray, dün de Antalya’da Şampiyonlar Ligi umutlarına el sallıyordu ki, imdada Eren Derdiyok yetişti. Bu anlayışla Galatasaray’a bundan sonra her hafta bir kahraman lazım.

MAÇIN ADAMI

Eren Derdiyok

90+6’da attığı golle takımını Avrupa yarışında tuttu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.