Biraz geç kalmadın mı?

A -
A +

Sivasspor’un bu sezon evinde Başakşehir, Galatasaray ve Beşiktaş’ı yenmesi, elbetteki maç öncesi Fenerbahçe adına tedirgin edici bir durumdu. Başta Aykut Kocaman olmak üzere hiçbir Fenerbahçeli Sivas gibi zor bir deplasmandan, bu kadar kolay bir galibiyetle dönmeyi düşünmemiştir.
Bu durumun oluşmasında en önemli faktör Samet Aybaba’nın tercihleriydi. Geçen hafta Konya’da yenilen 5 golün faturasını Robinho’ya kesen Samet Hoca’nın, “Rakip üzerime gelsin, ben de kontradan golü bulurum” anlayışıyla takımını sahaya sürmesi, açıkçası 3 haftadır yüksek konsantrasyonla oynayan Fenerbahçe’nin işine yaradı.
Ne var ki, maç 0-0 devam ederken Bifouma, ani kontratak sonucu yakaladığı 2 net fırsatta tabelayı değiştirebilse, Aybaba’nın planı tıkır tıkır işlemiş olacaktı.
HHH
Ağzıyla kuş tutsa, Aykut Kocaman’a yaranamayan Valbuena’yı Osmanlıspor maçı da kurtaramadı. Cezası biter bitmez formayı kapan Aatıf, “Gol Kralı” olduğu yerde, önce perdeyi açtı, ardından da asistin asistini yaparak hocasını utandırmadı. Ne diyelim kazanan haklıdır.
Aykut Kocaman’ın bir konuda daha hakkını (çok geç kalmış bir icraat olsa da) teslim etmek lazım! Haftalardır Isla’ya sabreden, dün de kadro dışı bırakan Aykut Hoca, acaba Şener’i çok daha önceden oynatsa, Fenerbahçe’nin puan cetvelindeki yeri ne olurdu?
Dün Sivas’ta özellikle ilk yarıda sağ kanatta Şener, sol kanatta da Hasan Ali, âdeta ön oyuncusu gibi oynadı. Hatta Şener, Dirar’dan daha da etkiliydi. Aatıf’ın golünde de aslan payı Hasan Ali’nindi.
HHH
Görünen o ki, Fenerbahçe bu yüksek konsantrasyonla önündeki 5 maçı da kazanacak gibi. 72 puan şampiyonluk için yeter mi bilmiyorum ama sarı-lacivertliler, Şampiyonlar Ligi ön elemesi için vize alırsa hiç şaşırmam.

MAÇIN ADAMI: Aatıf

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.