Güneş enerjisi

A -
A +

Beşiktaş hâlâ yarışın içinde yer alabiliyorsa, bu tamamen Şenol Hoca’nın başarısıdır.

İtiraf etmek gerekirse, Şenol Güneş’in Türkiye’nin en çok futbolcu parlatan hocası olduğunu biliyordum ama bu kadar büyük bir yarışmacı hoca olduğunu pek düşünmüyordum. Şenol Hoca’nın bunca büyük sıkıntılara rağmen takımını hâlâ şampiyonluk yarışında yarışta tutuyor olmasını ayakta alkışlamak gerekiyor.
Bir düşünün; Şampiyonlar Ligi’nde grubundan namağlup lider çıkan bir takım, çok değil bir yıl içinde neredeyse tamamen dağılıyor. Mali sıkıntılardan dolayı sezon başında takımın temel taşlarından Talisca, Tosic, Fabri, Negredo; devrede ise Pepe, Babel, Love ve Tolgay ile yollar ayrılıyor. Kapının eşiğinde de Quaresma bekliyor.
Futbolcular aylardır maaşlarını alamıyor. Yardımcı teknik adam İlhan Mansız, cüzi maaşını alamadığı için görevini bırakıyor.
Golcüsüz kalan takımı için “Türkiye’deki en iyi isim” dediği Burak Yılmaz’ın transferini istediğinde ise en başta kendi camiasından büyük eleştiriler alıyor.
Şenol Hoca ise şikâyet etmek yerine çözüm üretiyor. Kanatlardaki eksikliği bile genç Güven’le kapatmaya çalışıyor.
İşte bu yüzden, Beşiktaş hâlâ yarışın içinde yer alabiliyorsa, bu tamamen Şenol Güneş’in başarısıdır.
***
Quaresma’nın yokluğunda tek kanatlı (Lens) oynayan Beşiktaş’ta Burak Yılmaz âdeta tek başına devirdi Bursaspor’u. Cenk Tosun’dan sonra golcü özlemi çeken Beşiktaş için Burak Yılmaz; kendini bir defa daha ispatlamak isteyen Burak Yılmaz için de Beşiktaş tam bir ilaç oldu.
Zaten dün akşam gol için Burak Yılmaz dışında bir alternatifi de yoktu Beşiktaş’ın. Yıldız golcüye Lens dışında top taşıyan bir isim de yoktu siyah-beyazlılarda. Burak, birbirinden güzel iki gol atarak taraftarıyla yeniden barıştı.
Bu arada düne kadar Burak Yılmaz’a “Emek hırsızı” diyen tribünlerin, maç sonrası yıldız futbolcuya üçlü çektirmesi bir hayat dersi gibiydi.

MAÇIN ADAMI: Burak Yılmaz

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.