Harbi derbi!

A -
A +

Vay, vay, vayyy…            
Uzun yıllar unutulmayacak bir derbi izledik dün akşam Vodafone Park’ta…
Öyle bir ilk yarı oynandı ki, Fenerbahçe, Fenerbahçe olalı böyle bir zulüm görmemişti.
Öyle bir ikinci yarı oynandı ki, Beşiktaş, Beşiktaş olalı böyle bir zulüm görmemişti.
İlk yarı için sarı-lacivertli futbolculara, teknik heyete ve yöneticilerden kime sorarsanız sorun “İkinci yarıya çıkmayalım” diyecek gibiydi. Ancak müthiş bir geri dönüşe imza atan Fenerbahçe galibiyeti kaçıran taraf oldu.
***
Beşiktaş, ilk bölümde sözüm ona kalesini savunmaya çalışan Fenerbahçe’nin üzerine kâbus gibi çöktü. Değil üç gol daha fazlasını bile atabilirdi. Sahanın en kötüsü Skrtel-Sadık ikilisiydi. Tolgay, Hasan Ali ve Mehmet Topal “Bizim neyimiz eksik” dercesine daha ne kadar kötü oynayabiliriz denemelerindeydi.
Gökhan Gönül önce golüyle, sonra kazandırdığı penaltıyla eski takımı Fenerbahçe’yi çökertti. En klas hareketini de attığı gol sonrası sevinmeyerek yaptı. Gökhan Gönül kariyerinin en etkili maçlarından birini oynarken, onu hiç kovalamayan Moses, tecrübeli sağ bekin yıldızını parlattı.
***
Kalesinde üç gol görmüş Ersun Yanal’ın devrede Moses ile Isla’yı soyunma odasında bırakarak Valbuena ile Ayew hamlesi topun Fenerbahçe’de kalmasını sağladı. Takımın teknik kalitesinin yükselmesinin yanı sıra Zajc da vites artırınca kontrol tamamen Fenerbahçe’ye geçti.
Özellikle sağ beke geçen Dirar ile önündeki Valbuena, Beşiktaş’ın solunu çökertti. Tabii bu hamleler bir taraftan da Ersun Hoca’nın derbiye hatalı bir kadroyla çıktığının itirafı gibiydi.
En önemli hata ise Şenol Hoca’dan geldi. Takımının fizik düşüşünü göremeyen ve hamlelerinde geciken Şenol Hoca’nın, Quaresma’yı da oyuna üç gol yedikten sonra alması en ciddi yanlışıydı.
Seyir zevki nefis derbide puanlar paylaşıldı ama Fenerbahçe gelecek haftalar adına çok büyük bir öz güven kazandı. Beşiktaş 1 puan alsa da, aslında çok fazlasını kaybetti.

MAÇIN ADAMI: Nabil Dirar

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.