Korkuyorsan bu işi yapma!

A -
A +

Ne demişti geçen hafta Fatih Hoca… Arda Kardeşler, hocanın bu sözü senin de kulağına küpe olsun…

Galatasaray geçen hafta Fenerbahçe derbisine çıktığında hiç kimseye ihtiyacı yoktu. Yani; kalan 7 maçını da kazandığı takdirde 22’nci şampiyonluğunu kutlayabilecekti.
Ancak, Kadıköy’de 2 puan bırakılınca, sarı-kırmızılı yönetim ve teknik heyet kaybedilen puanların faturasını maçın hakemi Ali Palayık ile VAR’a çıkardı.
Anlaşılan o ki, MHK’ya yapılan baskın ve VAR kayıtlarının açıklanması talebi, en çok genç hakem Arda Kardeşler’in kimyasını bozmuş.
Yoksa daha maçın 19. dakikasında Bruce Lee’ye özenen Emre Akbaba’ya sarı kart çıkarılmayacağını o da çok iyi biliyor...
Keza; 68’de Donk’un, Kratevs’i ceza sahası içinde arkadan itmesinin penaltı olduğunu da…
Sevgili Arda Kardeşler, bak geçen hafta Fatih Terim ne demişti meslektaşın için; “Korkuyorsan bu işi yapma!..” Bence bu söz senin de kulağına küpe olsun…
***
Aslında, 15’te Ndiaye’nin hatası sonucu gelen Kayserispor golüne, bir dakika sonra verilen cevap Galatasaray’ın maçın kazanacağının işaret fişeği gibiydi.
Hatta, misafir ekibin 1-1’den sonra yakaladığı yüzde yüzlük iki gol pozisyonunu değerlendirememesi de bunu teyit eder nitelikteydi.
Nitekim 37’de Lopes’in, ceza sahası içinde refleks sonucu muhtemelen auta gidecek bir topu elleriyle kesmesi, haklı bir penaltı ve kırmızı kartı getirince, Galatasaray üç puana kolayca ulaştı.
Kısacası maç 45 dakikada bitti. İkinci yarı neredeyse boşuna oynandı.
***
Galatasaray çok da iyi bir oyun oynamadığı maçta kazanmayı bilerek moral tazeledi ancak rakiplerinin kalan 6 haftada puan kaybını beklemekten başka bir çaresi yok. Benim beklentim ise hakemlerin kimseden etkilenmeden gördüklerini çalması ve kuralları uygulamasıdır.

MAÇIN ADAMI: Arda Kardeşler

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.