Bir Nzonzi ile bahar gelmez!

A -
A +

Galatasaray’da o kadar çok Nzonzi var ki, oyuncuların vurdumduymazlığı sebebiyle avucunun içindeki üç puanın ikisini kaybetti

Elbette ki, bir Nzonzi ile bahar gelmeyecekti Galatasaray’a. Sezon başında beri âdeta yatan, armanın değerini bilmeyen Nzonzi gibi sayıca hayli kalabalık olan oyuncu grubuna sahip sarı-kırmızılılar.
Beni asıl şaşırtan ise Fatih Terim’in oyunculardaki bu vurdumduymazlığa neden sessiz kaldığıdır. Hatta, kaosu seven ve ondan sıkça beslenen bir teknik adam olmasına rağmen, neden bu hamleyi yapmakta geciktiğidir...
***
Kâğıt üzerinde, son altı maçında da mağlup olan ve ligin en az gol atan takımı  Ankaragücü’nün (9), en az gol yiyen takımı Galatasaray (11) karşısında üstelik Türk Telekom’da puan çıkarması imkânsızdı.
Ancak futbolun güzelliği de burada. Sonucunun önceden kestirelememesi bu oyunu cazip kılıyor.
Ankaragücü, son üç maçında on bir gol yemenin etkisiyle Galatasaray karşısına beşli savunmayla çıkınca, zaten üretme konusunda problemli olan sarı-kırmızılı takım için ilk yarıyı hayli sıkıntılı geçti.
Dörtlü savunma önünde Nzonzi’nin yerine Lemina’yı monte eden Terim, kalabalık savunmanın içine Falcao’yu atarak, kanatlardaki Babel ve Feghouli’den savunmanın içine girip Kolombiyalı yıldızı rahatlatmasını planlamıştı belli ki. Ancak Hollandalı ve Cezayirlinin fiziksel eksikliği yüzünden bu hesap şaştı.
Aylarca süren sakatlığının ardından son iki maçta oyuna sonradan girip sadece kırk dakika süre alabilen yarım Falcao, savunmada gömülü oynayan beşli grup içinde yine de iyi işler yaptı. İlk yarıda rakip kaleyi bulan tek isabetli şutu kafa vuruşuyla yapan Kolombiyalı, sürekli koşu gösterse de, o koşuyu görüp pası veren ve de gereken destek gelmeyince fazla etkili olamadı.
Galatasaray, gollerini yine organizasyon sonucu değil duran top ve penaltı sonrası buldu.
Tek gol umudunu kontrataklarla topu en uçtaki Orgill’le buluşturmak olan Ankaragücü, yediği golün üstüne bir de on kişi kalınca, Galatasaray’da teknik heyetinden oyuncusuna herkes “Kazandık” dedi.
Marcao’nun yaptığı anlamsız penaltı, misafir ekibi ümitlendirmekle birlikte Galatasaray’ı panikletmeye yetti.
Son iki dakikaya 2-0 önde giren bir takım, üstelik rakip on kişiyken kazanamıyorsa, bu futbol şansıyla değil, o takımın oyuncularının vurdumduymaz ve disiplinsiz olduğuyla izah edilebilir.
***
Geçen hafta F.Bahçe-G.Birliği maçında dikkatleri üzerine çeken hakem Ali Şansalan, dün de hatalı korner kararı dışında çok iyi bir maç yönetti. Şansalan’a tavsiyem şudur: Hoca’m; oyunculara her pozisyonu anlatma ve kart verirken depar atman şık durmuyor.

Maçın adamı: Marcao!
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.