Çekirge misali

A -
A +

Konya karşısında gole çok uzak kalan Galatasaray, Sehic’in ikramı olmasa dün havluyu atıyordu

Galatasaray’ın dün akşam Konya karşısındaki oyununu ligi hiç tanımayan bir yurt dışındaki bir futbolsevere izletmiş olsanız ve bu takımın şampiyonluk yarışı yaptığını söyleseniz, “Kamera şakası mı bu!” diyerek ekran başından kalkıp giderdi.
Pozisyon üretemeyen, kaleye tek isabetli şutunu 45+1’de, onu da 30 metre uzaklıktan atabilen Galatasaray, koca bir devreyi heba etti.
Tabii bu oyun kısırlığının en büyük sebebi Fatih Terim’in sahaya sürdüğü hatalı on birdi. Hücumdaki Emre Kılınç, Halil, Kerem ve Mustafa dörtlüsü kâğıt üzerinde genç, hareketli ve dinamik bir görüntü çizse de, arkalarında kendilerine servis yapacak isim yoktu. Sadece iki bek Şener ve Ömer’in çok öne çıkarak oynaması dışında bir hücum planı olduğu da pek söylenemezdi. 
Takımı yönetmesi beklenen Etebo ve Gedson’un servis yapacak becerilerinin olmaması, üstüne ciddi top kayıpları yapması, Konyaspor için büyük ikramiye gibiydi. Ancak yeşil beyazlılar da kontraya çıkarken yanlış pas tercihleri ve benzer pas hatalarına imza atarak kendilerine sunulan fırsatları harcadı.
Fatih Hoca, devreyle birlikte on birinin hatalı olduğunun itirafını yapar gibi Etebo, Emre Kılınç, Mustafa üçlüsünün yerine Taylan, Emre Akbaba ve Babel’i oyuna atsa da beklediği tepkiyi alamadı. Tıpkı Gedson’un ilk yarının sonunda attığı şut gibi Babel’in benzer şekilde kaleyi yoklamaları dışında hiçbir işe yaramadı.
Mustafa Muhammed gibi takımda gole en yakın ismi çıkararak, 10,5 numara gibi oynattığı Halil’i sahada bırakmak, Falcao’ya sarılmak ve peşinden hücumda Donk’tan medet ummak Fatih Terim gibi marka bir hocaya hiç mi hiç yakışmadı. 
Galatasaray, Konyaspor kalecisi Sehic’in ikramı olmasa dün havluyu atacaktı. Ancak bu oyunla kalan dört maçta çekirge kaç defa sıçrayabilir ki?

Maçın adamı: Yok

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.