Ne de olsa Şampiyon

A -
A +

Bir futbol maçı sona erdiğinde kazanan takımın bariz üstünlüğünü anlatabilmek için kullanılan klişe bir söz vardır ya hani “Sabaha kadar oynansa bu maç böyle biter” diye, hah işte dün akşamki Beşiktaş ile Çaykur Rizespor’un karşılaşmasının tarifi de ancak bu şekilde yapılabilir.
Şampiyon takım unvanına yakışır şekilde oynadı da, ya Rizespor’un hâli? Rakibine geniş alan bırakarak oynamasına müsaade etmesini geçtim, bari o kadar bol ikramlarda bulunmasaydınız. Beşiktaş’ın attığı üç golde de en büyük katkıyı Bülent Uygun’un talebeleri verse de sezon sanki 90 gün önce değil de geçen hafta bitmiş gibi oynayan siyah beyazlı futbolcuların emekleri yok sayılmamalı elbette.

Tek aksayan Vida
38’lik delikanlı Atiba saygının en büyüğünü hak ederken, yeni transfer Salih Uçan da “Alex Teixeira da gelse bu formayı kolay kolay vermem” mesajını net biçimde verdi. Bir diğer yeni transfer Kenan Karaman, Aboubakar’ın rolünü üstlenmenin verdiği baskıyla pek baş etmiş gibi görünmese de, koşularıyla savunmayı sürekli rahatsız etmesi ve çalışkanlığıyla bu açığı kapatmaya çalıştı. Ghezzal, Josef ve özellikle de Rosier kaldığı yerden devam edenlerden olurken, göze batan tek aksayan isim Vida’ydı.

Bu tempo yetmez
Geçen sezon birçok maçta ortaya koyduğu yüksek temposuna dün hiç ihtiyaç duymadan âdeta yürüyerek 3 puanı cebine indiren ve yeni sezona harika bir başlangıç yapan Beşiktaş, gerçek tartıya Şampiyonlar Ligi’nde çıkacak. Dev organizasyonun başlamasına tam 1 ay var. Bu 4 haftalık dilimde tempo yükselmeye mecbur. Yoksa zaten Beşiktaş, dün düşük vitesle bile ligin ağır favorisi olduğu gerçeğini göstermiştir.
Böyle bir maçta hakemden bahsetmek olmaz ama pozisyonları süzme konusunda son derece başarılı olan Zorbay Küçük, aynı başarıyı kart kullanma konusunda da gösterebilir ise Türk futbolu iyi bir düdük kazanır.

MAÇIN ADAMI: Atiba Hutchinson

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.