Futbol aklı olmayınca…

A -
A +

Vitor Pereira, 20’lik Muhammed’i ilk 11’de sahaya sürüp, dünya yıldızı Mesut Özil’i kulübeye oturtmasını “dinlendirme” şeklinde açıkladı ama bu tipik bir güç gösterisiydi ve az kalsın pahalıya patlıyordu. Geçen hafta Adana deplasmanındaki tek golün sahibi Mesut’un kenarda olması, zaten üretkenlik konusunda sıkıntı yaşayan Fenerbahçe’yi daha da kısırlaştırdı. Ersun Yanal’ın, kendi yarı alanında kapanarak hızlı hücumla rakibini tuzağa düşürme planı, Fenerbahçe’nin Kim’le güçlenmiş savunma duvarına tosladı.

Gol güme gitti!
Maçta ilk kırılma anı 26’da Tisserand ile Amilton arasındaki pozisyonda yaşandı. Yardımcı hakem Cevdet Kömürcüoğlu, faul gerekçesiyle bayrağını çekerek, bence Fenerbahçe’nin nizami golünü iptal ettirdi. İlk yarıda akılda kalan bir diğer olay da genç Muhammed’in 33’te Helsinki maçından daha kolay bir pozisyonda çerçeveyi bulamayışıydı. Ki o golü yapsa yine kahraman olacak ve hocası Pereira’yı da haklı çıkaracaktı.

Kayıtsız kalamadı
Sahada futbol aklının olmadığını kenarda izleyerek tecrübe eden ve hücumdaki etkisizliğe daha fazla kayıtsız kalamayan Pereria, 64’te kulübedeki en üretken üç ismi Mesut, Valencia ve Zajc’ı aynı anda sahaya sürdü. Bu dakikadan sonra Fenerbahçe rakip kalede daha etkili oldu ama bir süre Boffin duvarını aşamadı. Maçta ikinci kırılma anı 88’de yaşandı. Antalyaspor bir pozisyonda üç defa ağları bulamayınca, Fenerbahçe peş peşe bulduğu gollerle galibiyete uzanıverdi. Pereira’nın kazanmak adına son 5 dakikada 16 yaşındaki Arda’yı oyuna sokma cesareti göstermesine ise kocaman bir alkış.

MAÇIN ADAMI: Attila Szalai

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.