Terim’in kafası karışık

A -
A +

Çok enteresan bir maç izledik. İlk 45 dakikalık bölümde Diagne net fırsatları değerlendirebilse Galatasaray, soyunma odasına 5-1 önde gidebilir; Yusuf Erdoğan ise yeteneklerini biraz da takımı için kullansa Kasımpaşa rakibine ciddi bir şok yaşatabilirdi. 2-0 önde olan Galatasaray’ın 2 puan bırakması kadar diğer bir ilginç durum iki idmanla sahaya sürülen Morutan’ın skora ciddi katkı vermesiydi. Rumen oyuncu çok yetenekli, top da ayağına müthiş yakışıyor ama asla ikinci bölge oyuncusu değil. Eğer Hagi rolü verilirse, vatandaşı gibi iz bırakabilecek bir profile sahip.

Üç yerli zorluyor
On birde üç yerli mecburiyeti hocaları hayli zorluyor. Dünkü üç yerliden biri olan Barış Alper kontenjandan oynadığını ispatlar gibiydi. Morutan’a yer açabilmek için Berkan’ın ön liberoya çekilmesi ise Galatasaray’ın rakip yarı alana geçmesini bir hayli güçleştirdi. Kerem’in boş koşuları ve rakibi zorlamaları olmasa sarı kırmızılılar neredeyse hücuma bile çıkamayacaktı. Devrede Cicaldau hastalanınca ön liberoya yeniden Taylan geçti ama o da yaptığı büyük hatayla takımına 2 puan kaybettirdi.

Geriden top çıkmıyor
Savunmanın göbeğindeki Luyindama ve Nelsson’un topla çıkabilme özellikleri olmadığı için Galatasaray çok zorlanıyor. Bu durum dünkü gibi ölümcül hatalara sebebiyet verebiliyor. Ayrıca sarı kırmızılı takımın oyun planı ve oyuncuların saha içi rolleri konusunda büyük bir karmaşa olduğu kesin. Sahada en fazla 8 yabancı kullanabilme kuralı galiba Fatih Terim’in kafasını karıştırıyor. Formayı hak edene veren Fatih Terim’i bilmesek, “Yönetime şirin görünmek için yeni transferlere forma vermeye çalışan bir teknik adam Galatasaray’ı yönetiyor” diyeceğiz.

MAÇIN ADAMI: Kerem Aktürkoğlu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.